Гергана Топалова и Денислава Глушкова се класираха за четвъртфиналите на

...
Гергана Топалова и Денислава Глушкова се класираха за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Топалова и Глушкова се класираха за четвъртфиналите на турнира за жени от ITF в Санта Марина

Гергана Топалова и Денислава Глушкова се класираха за четвъртфиналите на шампионата от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина.

Това е първи от трите следващи шампионата там с награден фонд от по 25 хиляди $. Надпреварата носи точки за класация на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври.

Топалова отстрани Адитя Карунаратне (Хонконг) със 7:5, 3:6, 7:6(3) след 3:10 часа игра. Двете си размениха общо 19 пробива, а 22-годишната пловдивчанка пропиля задатък от 4:1 гейма в третия сет, само че въпреки всичко стигна до триумфа в последвалия тайбрек.

18-годишната Глушкова пък разгроми квалификантката Себастиана Шилипоти (Швейцария) с 6:2, 6:0, а идната й съперничка ще бъде друга квалификантка Илай Йорук (Турция).

С успехите си през днешния ден двете българки заработиха по 9 точки за международната класация и по 672 $.

По-късно през днешния ден за Топалова и Глушкова предстоят и мачове от четвъртфиналите на двойки.

Тези шампионати са следващата отлична опция за българските тенисисти да натрупат както точки за интернационалните класации, а също по този начин и спортен опит в своята страна.

Санта Марина e дълготраен сътрудник на Българската федерация по тенис и сполучливото съдействие продължава и в този момент. Това са и следващите надпревари от обичайно богатия календар в Санта Марина.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР