Гергана Топалова и Адриан Андреев, които са сред младите надежди

...
Гергана Топалова и Адриан Андреев, които са сред младите надежди
Коментари Харесай

Голяма чест за родни тенис таланти

Гергана Топалова и Адриан Андреев, които са измежду младите очаквания на българския тенис и БФТ поддържа, са утвърдени да бъдат част от тима за млади гении на Международната тенис федерация /МТФ/ за шампионатите в Австралия.

Инициативата е финансирана от фонда за развиване на Гранд шлем страните. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, измежду които личат имената на първенците от шампионати в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко.

Избирането на състезатели в влиятелния тим става допустимо с покриването на редица критерии от тяхна страна. Отборите са формирани от четири девойки и четири юноши. По гледище и персонална молба на Стефан Цветков, президента на Българска федерация по тенис и член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация, в тима бе включен и Адриан Андреев, с което МТФ направиха изключение оттатък авансово признатата численост.

Нашите очаквания ще би трябвало да дойдат в Австралия на 6 януари. От 7-и до 12-и януари Топалова и Андреев ще имат предварителен лагер. От 13-и до 18-и януари всички състезатели от тима ще вземат участие на шампионата от категория 1 в Траралгон, а в идната седмица и в юношеската конкуренция на Australian Open.

Голям триумф: Адриан Андреев завоюва купата на "Eddie Herr "

Основното финансиране на плана е от Фонда за развиване на Гранд шлем нациите, който в последните години усилва поддръжката си за най-обещаващите гении от целия свят. През миналата година Виктория Томова също бе част от план за подкрепяне на Фонда на обещаващи състезатели.

Основната цел на поддръжката е съществуването на играчи в топ 100 на мъжката и женската класация от допустимо най-вече страни. За първи път ще има сходен тим за шампионатите в Австралия. Благодарение на положителната работа на БФТ с отдела за развиване на международната централа в последните години се усили поддръжката за развиването на българските тенис гении. Сумата, вложена от Фонда в развиване на състезатели и сходни планове през 2017 година, е 3.1 милиона щатски $.

Шампионът Андреев: Работя доста и трансформирах манталитета си
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР