Гергана Паси осъди фотографи от предаването Папараци, по времето, когато

...
Гергана Паси осъди фотографи от предаването Папараци, по времето, когато
Коментари Харесай

Гергана Паси осъди фотографи от предаването "Папараци"

Гергана Паси осъди фотографи от предаването " Папараци ", по времето, когато водеща бе Николета Лозанова. За това заяви самата тя. Семейство Паси бяха разтревожени от обстоятелството, че две коли ги преследват непрекъснато. Публикуваха във Facebook фотоси на възможните преследвачи и потърсиха помощ от управляващите. В последна сметка на първа инстанция съдът взема решение, че персоналното им пространство е нарушено.

Делото идва след подадена тъжба в полицията. Семейство Паси печелят първия тур.

" Свободата на медиите против свободите на личността Софийският областен съд слага началото на българска правосъдна процедура по делото Гергана Паси против " Папараци " С благодарност за тихата, професионална отбрана на юрист Александър Кашъмов. Едва ли си спомняте онази сага от преди 4 години, в която моето семейство беше следено в продължение на седмици, разнообразни коли паркираха пред дома ни, следяха ни на частни и обществени събития, във фризьорски салон, в автомивката, на светофара, на летището... В продължение на повече от месец нито на мен, нито на Соломон ни хрумна даже и за секунда, че това са " публицисти ". Но пък всяка друга болна мисъл мина през главите ни - от " Наглите " и " Недосегаемите ", през трафиканти на дрога, до елементарни крадци на жилища. Започнахме да отменяме задължения, с цел да сме при децата, наложи се да аташираме човек към дребните денем, да се чуваме доста по-често с учителите в детската градина, с бабите и дядовците и прочие Описвам тези детайлности, с цел да стане ясно, че това не беше каприз или " мрънкане на обществени хора ", а стон на естествен човек, когато персоналната му независимост е завладяна с комерсиални цели, без да е налице сериозен публичен интерес " жалва се Гергана Паси в персоналния си профил.

" Колизията сред главните права и свободи на другите жители е регламентирана посредством общия юридически принцип, заимствуван в чл.57 от Конституция на Република България, недопускащ корист с права и тяхното практикуване, в случай че то накърнява права или законни ползи на други. В частност свободата на словото и печата и другите средства за всеобща информация следва да бъде обсъждана като самобитен балансьор сред правата на личността и интереса на обществото да бъде осведомено, като при реализиране на изискуемия легален баланс следва да се еднообразно добре предпазени и правата на личността, и правата на обществото... Публиката няма правно защитим интерес да се осведомява за неща от персоналния живот на лицето, без значение, че е същото е обществена персона. Дори подобен интерес да е налице, издание на информация с комерсиална цел следва да се подчини на правото на персонален живот ", написа в решението си Софийския областен съд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР