Герчев управлява Разлог в продължение на три мандата, но преди

...
Герчев управлява Разлог в продължение на три мандата, но преди
Коментари Харесай

Отстраненият Красимир Герчев отново се е прицелил в кметския стол на Разлог

Герчев ръководи Разлог в продължение на три мандата, само че преди година е отхвърлен от съда поради спор на ползи. От неговото обграждане се кълнат, че Герчев бил направил техническа неточност. Само че съгласно съда той самичък се назначил за началник на европроект за ремонт и възобновяване на професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в Разлог и по тази причина прибрал едни 8000 лв.. Тези пари, съгласно отбраната му, най-благородно бил дарил на болничното заведение и църквата в града. Колко великодушно! Само че този номер не минава пред Върховния административен съд и Герчев е детрониран.

 

Сега е тръгнал още веднъж да щурмува кметското кресло, макар че против него се водят 4 следствия в прокуратурата. Те са за корист със служебно състояние и пари в изключително огромни размери. Делата са предоставени на Окръжния следствен отдел в Благоевград.

 

Най-голямата сума по тези каузи е 3.6 млн. лева Като кмет Красимир Герчев персонално приемал работата на строителите на Регионално хранилище в Разлог, разкриват осведомени. При това той подписвал и разплащал неведнъж е дни и същи по тип строителни работи, прецизират те.

По думите на осведомени с аферата, Герчев подправял подписи на свои подчинени в кметството, които най-категорично отказвали да сложат подписа си под протоколите.

 

„ Злоупотребата е извънредно тежка и показваща лековерното отношението на Красимир Герчев към работата с публични пари ” – споделят осведомени, които научили, че част от администрацията към този момент била разпитана.

 

Следствие се води и за корист с 300 хиляди лв., като забъркани в спекулация са Красимир

Герчев и неговият кумец Захари Беличинов. Историята е от декември 2019 година Тогава видимо несменяемият кмет, трети мандат, Герчев подписва контракт с ФК „ Пирин-Разлог “. Уговорено е през идващите 5 години по пилоните на уличното осветяване да се разположат рекламно-информационни пана на клуба. Председател на неговия директорски съвет е Захари Беличинов.

 

Договорката му с кума е ФК „ Пирин-Разлог “ да заплаща на общината по 1728 лева наем на година. Излиза, че таксата за слагане на реклама върху стълб на месец е 2.25 лева – неповторима цена като за свои хора. Само че това не е краят на договорката.

 

Захари Беличинов бързо преотдава пилоните и подписва контракт с компания, само че към този момент не за жълти стотинки, а за 60 000 лева на година. Само че той е Господин Никой и няма никакво право да се разпорежда със стълбовете за улично осветяване. Затова следствието в този момент е пресметнало, че за 5 години Захари Беличинов е платил на кметството 8640 лева, а е прибрал от преотдадените пилони – 300 6она. И това несъмнено е станало със знанието и единодушието на кума му Красимир Герчев. Иначе казано въпросната петилетка двамата са ощетили общината с 291 360 лева

 

Третото следствие още веднъж е обвързвано с пари, прибрани по втория метод. от висотата на кметската си позиция през 2015-2021 година Герчев си изплатил спомагателни пари. По закон заплатата на кмета, както и бонусите към нея, се дефинират от Общинския съвет. Само че при инспекция в Разлог се оказва, че в локалния общински съвет не са внасяни за разглеждане оферти за спомагателни пари на кмета. Герчев обаче, очевидно без да пита, всяка година се „ подтикнал “ с по някой и различен лев към заплатата.

 

 

Четвъртото следствено дело против някогашния кмет-многомандатник на Разлог е за схемите, които завъртял с някой си Пламен Хаджиев. Въпросният предприемач наел от общината земеделската земя чартърен. Бързо по-късно били направени анекси към договорите и в тях цената била неведнъж понижена. Ясно е кой губи и кой печели от това. Запознати допълват, че наемът бил с към 70% по-нисък от този, който плащали другите арендатори.

 

„ Самият факт, че делата против Красимир Герчев са предоставени на Окръжния следствен отдел в Благоевград, а не на полицията, демонстрира тяхната трудност и значимост “, прецизират осведомени. По техните думи Герчев преди години работил в митницата в Благоевград, само че и тогава отново бил отхвърлен от работа.

 

„ Нима в ГЕРБ не знаят тези обстоятелства от биографията му? Нима не са наясно, че през март 2022 година Върховен административен съд удостовери решението на КПКОНПИ и Герчев беше махнат от кметския пост. Толкова ли нямат други подобаващи претенденти, че залагат отново на него? “ – задават риторични въпроси хора от града.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Красимир Герчев кандидат-кмет Разлог община Разлог далавери европроекти Захари Беличинов кум

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР