Герберите с поредна атака към червен кмет. На мушката днес

...
Герберите с поредна атака към червен кмет. На мушката днес
Коментари Харесай

ГЕРБ сигнализира прокуратурата за Дойновгейт - БСП отговаря с депутатска афера

Герберите с поредна офанзива към червен кмет. На мушката през днешния ден е Деян Дойнов, кмет на Сопот.

Съмнения за груби нарушавания на градоначалника, смущават Антон Тодоров.

Информацията до ГЕРБ била подадена от възмутени жители. " Общината е доведена до извънредно тежко финанзово положение ", сподели Тодоров.

Съмненията били, че по ВиК план на общината са нанесени вреди за няколко милиона лв.. По редица планове има задължения на общината. Кметът задлъжнил Сопот с към 5-6 милиона лв. съгласно Антон Тодоров.

" 107 хиляди лв. е ощетена обшина Сопот по план за котели в детска градина. 2,4 милиона лв. отпуска МФ като помощ на общината. Голяма част от тази целева помощ е изхарчена за заплати ", разгласи Тодоров.

Той даде още образци, с които общината е задлъжняла. Така общо задълженията на Сопот са към 10 милиона лв..

" Най-лесно ли им е на Българска социалистическа партия да крадат от българските деца ", пита Тодоров и уточни, че и тук, както в Провадия, има спекулация с превоза за възпитаници.

Освен това скандално било държанието на кмета, който желал да запуши дупките в хазната на Сопот, със 100% скок на локалните налози. " Дълговете се компенсират на гърба на хората ", посочи Антон Тодоров. " Ние сме сътрудници на българската нация ", съобщи той.

Българска социалистическа партия отвърна на герберската офанзива за кмета на Сопот пък с депутатска спекулация. Този път - Борис Кърчев. Георги Търновалийски счита, че ръководещите вършат следващ опит да замаскират действителните проблеми. ГЕРБ показали обвиняване по фотография на градоначалника.
Социалистът изясни, че Кърчев е трансферирал компанията си на малоимотно лице - Динко Динев от старозагорско село. " Това са сериозните проблеми в обществото ", счита аленият народен представител. Къде изтичат парите на данъкоплатците, питат от Българска социалистическа партия.

Община Сопот беше в доста тежко финансово положение с блокирани активи, напомни Търновалийски. Сега финансовото положение на общината било усъвършенствано.

В отговор на офанзивата в алено депутатът Борис Кърчев от ГЕРБ дефинира всичко като " зле скърпен сюжет ". " Това е офанзива персонално към мен, офанзивата идва от БСП-Казанлък ", разяснява той.
Герберът призна, че е продал две компании и то две години преди да стане народен представител. Първата компания, която продава, е без никакви отговорности към приходната администрация. Втората компания продава на собствен съучастник. Към момента тя няма отговорности. Още по време на акцията за депутати е атакауван по този сюжет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР