Гербът на Народна република България върху фасадата на сградата на

...
Гербът на Народна република България върху фасадата на сградата на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Гербът на НРБ ще бъде премахнат скоро

Гербът на Народна република България върху фасадата на постройката на някогашния Партиен дом, където ще работят депутатите от тази есен, ще бъде отстранен скоро, увери ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при започване на днешното съвещание, съобщи БГНЕС.

Председателят акцентира, че това се е оказало градивно доста комплицирано и прекомерно скъпо, само че увери, че този нежелателен знак от времето на социализма скоро няма да го има върху фасадата. „ Ако не по времето на сегашното Народно заседание, на идващото “, счита тя.

„ Това пренасяне беше дълго обсъждано и мъчно осъществено. Чисто прочувствено за множеството от нас бе тъжна разлъка с историческата постройка на Народното събрание от 1884 с нейната хубост, невзискателност и липса на пищност. Погледната извън, актуалната постройка е всичко друго, само че не и скромна “, акцентира Караянчева и добави, че най-неоспоримото нейно преимущество е, че предлага надалеч по-голяма работна повърхност.

„ Не постройките, не тухлите, мраморът или бетонът дефинират качеството на работа на един парламент. Определят го хората “, съобщи тя пред депутатите.

В началото на съвещанието ръководителят пожела ползотворна работа на депутатите, която да реализират в полза на българските жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР