ГЕРБ започва нови консултации за промени в конституцията, които да

...
ГЕРБ започва нови консултации за промени в конституцията, които да
Коментари Харесай

ГЕРБ позволява на Гешев вечно да разследва приватизацията

ГЕРБ стартира нови съвещания за промени в конституцията, които да отстранен изцяло отминалостта за наказателно гонене на приватизацията. Това научи Mediapool от свои източници в държавното управление и Народното събрание. Целта е да се даде опция на новия основен прокурор Иван Гешев да проверява и проучва прехода, колкото си пожелае. Ако измененията бъдат признати, българското право ще приравни приватизацията до закононарушенията против мира и човечеството.

Това е втори опит за последните две години за прекрояване на главния закон поради приватизацията. Той е подбуден от разпореждането на новия основен прокурор Иван Гешев до ДАНС за инспекция на целия приватизационен развой.

На 13 февруари Гешев прикани политиците да не го приветстват, ами да си свършат работата и да трансформират конституцията. " Ние ще правим инспекция, работа на политиците е да трансформират закона, в случай че би трябвало и конституцията ", сподели Гешев.

В края на 2017 година ГЕРБ изготви план за промени в конституцията, които предвиждаха да отпадне отминалостта за следствие на приватизационните покупко-продажби. Проектът бе стимулиран от тогавашната цялостна инспекция на приватизацията, осъществена от ДАНС по предписание на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. В последна сметка ГЕРБ и Движение за права и свободи – двете партии, подкрепящи концепцията, тихомълком я изоставиха. Българска социалистическа партия също настояваше за инспекция на целия преход, в това число на незаконните групировки, само че най-после пленумът на Българска социалистическа партия разгласи инициатирата за " илюзия " на хората.

Сега същият този план ще бъде реанимиран, научи Mediapool..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР