ГЕРБ запазва позицията си на партия на средния българин. БСП

...
ГЕРБ запазва позицията си на партия на средния българин. БСП
Коментари Харесай

ГЕРБ е партията на „средния” българин, БСП – на „пенсионерите”

ГЕРБ резервира позицията си на партия на „ междинния ” българин. Българска социалистическа партия пък си остава партията на „ пенсионерите ”. Това демонстрират данни на социологическата организация " Галъп " и са от екзит пол към 20:00 на 26 май. Експертите предизвестяват, че сходен вид данни по-скоро имат стойноста на ориентир, в сравнение с безусловно мерило.

Сред младите (18 – 30 г.) Движение за права и свободи е първа политическа мощ (19,4%). ГЕРБ  събира 12,6% от гласувалите в тази група, а БСП  едвам 6,6%. Сред възрастните пък Българска социалистическа партия остава първа политическа мощ – с избор от 41% измежду пенсионерите и 39% измежду тези на и над 60-годишна възраст изобщо.

Според възрастовата си конструкция, вотът за Демократична България и за Вътрешна македонска революционна организация демонстрира сходства – и двете листи събират по-скоро млад избор и избор в дейните възрасти. Най-млад обаче остава вотът на Движение за права и свободи.

Сред най-образованите – висшистите – „ Демократична България “ е трета, а не пета, както е в националната картина. Това не е изненадващо, като се има поради обичайният профил на партията.
vertical.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР