ГЕРБ запазва минималната си преднина пред БСП през декември, показва

...
ГЕРБ запазва минималната си преднина пред БСП през декември, показва
Коментари Харесай

„Тренд“: ГЕРБ запазва минимална преднина пред БСП

ГЕРБ резервира минималната си преднина пред Българска социалистическа партия през декември, демонстрира проучване на „ Тренд “, огласено през днешния ден.

Парламентът и държавното управление задържат равнища на поддръжка за своята работа, сходни на тези от последните няколко месеца.

Най-одобряван от държавното управление продължава да е вицепремиреът Томислав Дончев, следван от Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, макар че за последния има спад в позитивните оценки по отношение на октомври.

Регистриран е спад в позитивната оценка за работата при президента.

Предстоящите празници дават лек подтик на повишение на оптимистичните настройки (от 46% през ноември до 49% през декември), а песимистите спадат от 42% през ноември до 39% през декември.

37% от българите са на мнение, че 2018 година е била добра година за България, до момента в който 43% са на противоположното мнение. В съпоставяне с изследването на „ Тренд “, тъкмо година по-рано, записваме по-лоши оценки спрямо тогава, когато множеството българи (47%) са били на мнение, че годината е била добра, до момента в който 36% са я оценили като неприятна. 

За повече от половината българи (52%) пък 2018 година е била добра година в персонален проект, до момента в който за една трета - неприятна. Съотношението е сравнимо с оценките в края на предходната година, когато 58% от интервюираните настояват, че е била добра, до момента в който 31%, че е била неприятна година.

За сметка на преобладаващите песимистични оценки за 2018 година, упованията за 2019 година са по-скоро позитивни - 43% са на мнение, че 2019 година ще бъде добра година за България, а малко под една четвърт (23%) имат по-скоро неприятни прогнози.

Подобни са и упованията на българите в персонален проект за 2019 година, като 47% са оптимисти против 19%, които са песимистично настроени. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР