ГЕРБ взриви студения мир с президента Румен Радев. И започна

...
ГЕРБ взриви студения мир с президента Румен Радев. И започна
Коментари Харесай

Когато си оцапан, не чуруликай

ГЕРБ взриви студения мир с президента Румен Радев. И стартира гневни офанзиви към президента по всички фронтове. Общо взето, за щяло и нещяло.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов през днешния ден желае Народното събрание да сформира комисия, която да проверява по какъв начин е взето решението за закупуването на " Грипен " -ите, като преди този момент упрекна обществено Радев в лобизъм, посредством, на който точна този компания е печеливша. И намерено загатна, че надали не швейцарската страна се занимава с корупция. Доста смели подмятания за партньорство, което занапред би трябвало да се договоря.

Сетне още веднъж наскача на президента с искане да уволни шефа на кабинета си журналиста Иво Христов, тъй като е лишен от достъп до класифицирана информация. Не, че на Иво Христов мястото му е там, само че той към момента не е лишен от този достъп, а просто не му е даден. Но даже и да е по този начин, не е работа на ГЕРБ да споделя на президента кой ще му управлява кабинета. Това е въпрос на доверие и в случай че някой от ГЕРБ му го завоюва, може и него да вземе.

След това ГЕРБ завихри някаква битова драма с президента в Свищов, където той гостувал на кмета, а тъкмо в тоя миг Цветанов и депутати от други партии също желали да участват при градоначалника. Като оставим настрани обстоятелството, че всеки самичък взема решение по кое време и с кого да си приказва и да се среща, мъчно може да се отговори на въпроса за какво Цветанов занимава Народното събрание с сходни проблеми, че на всичкото от горната страна желае депутатите да осъдят държанието на Радев.

Но всички тези много истерични прояви на ГЕРБ стават изцяло обясними, в случай че си спомним по кое време започнаха. Точно откакто Радев изненадващо реши да приказва и да показва обществено тезите си, като разгласи, че " не вижда политическа воля за битка с корупцията ". Реакцията бе мълниеносна и нежният мир, който на пръв взор имаше сред президенството и изпълнителтна власт рухна да завчас. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова незабавно предсказа това и съобщи в прав текст, че ГЕРБ ще атакуван Радев поради решимостта му да се бори с корупцията по високите етажи. И е мъчно да не ѝ се има вяра, тъй като от казаното до тук е ясно, че всичко съответствува във времето.

А абсурдът с НДК и сюжетът " Боршош тук, Боршош там " е напът да удостовери и думите на президента Радев. Така че ГЕРБ да се поуспокоят малко и да си спомнят оня космат анекдот за Иванко и трите извода. Вторият гласи: " Когато си измърсен, не чуруликай ". Защото по този начин пресоляват манджата и нещата стават още по-подозрителни, че чепикът с неналичието на воля за битка с корупцията в действителност стяга ГЕРБ.

Източник: Ива Николова, pik.bg; Заглавието е на КРОСС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР