ГЕРБ - Враца подаде сигнал в Общинска избирателна комисия за

...
ГЕРБ - Враца подаде сигнал в Общинска избирателна комисия за
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира ОИК за нарушения на ВМРО и БСП

ГЕРБ - Враца подаде сигнал в Общинска изборна комисия за нарушавания от страна на политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ “ и Коалиция „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ “. Двете партии нарушават заповедта на кмета на община Враца № 1557 от 25.09.2019 година, с която са регламентирани местата за слагане на пропагандни материали по време на предизборната акция и наредбите на Изборния кодекс, като разлепят пропагандни материали на осведомителни табла и спирки, които не попадат в листата с одобрени места.
Още в самото начало на предизборната акция претендентът за общински консултант от ГЕРБ Александър Владимиров сезира ОИК и община Враца за непозволено потребление на герба на община Враца на предизборните материали на Красимир Богданов в нарушаване на Правилника за знаците, празниците и премиите на Община Враца. Въпреки констатацията на ОИК и писмото на Община Враца към народния представител да предприеме ограничения да в профил тези материали, до този миг, 10 дни по-късно, това не е направено.
След това фрапиращо тъпчене на разпоредбите и институциите от страна на Вътрешна македонска революционна организация от Политическа партия ГЕРБ се отказахме да пускаме сигнали към ОИК за всеобщото лепене на предизборни материали на нерегламентирани места. Концентрирахме се в нашата акция. Днес разбираме, че Вътрешна македонска революционна организация пуска сигнал и праща телевизионни екипи за един нерегламентирано подложен афиш, който дори не е подложен от нашите екипи, а най-вероятно е инсценирана провокация. При в действителност стотици плакати, които поголовно са заляли спирки, трафопостове и всички осведомителни табла във Враца, е меко казано неуместно държанието на Красимир Богданов и подопечните му. Ако партиите не махнат нелегално поставените си плакати до края на деня, от на следващия ден до края на акцията ще пускаме сигнали за безусловно всяко нарушаване. Колкото и безпредметно да е това и макар пренебрежителното и неуважителното отношение от страна на Вътрешна македонска революционна организация и Българска социалистическа партия към институциите, разясниха от предизборния щаб на ГЕРБ във Враца.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР