ГЕРБ внесоха промени в Закона за пътищата, които касаят въвеждането

...
ГЕРБ внесоха промени в Закона за пътищата, които касаят въвеждането
Коментари Харесай

Събирането на ТОЛ такси започва от 1 март

ГЕРБ внесоха промени в Закона за пътищата, които касаят въвеждането на ТОЛ системата. На брифинг националният представител от ГЕРБ Александър Ненков изясни, че от 1 март 2020 година ще стартира събирането на таксите. Причината е, че превозвачите и страната би трябвало да реализират компромис за размера на цените.

" Току-що внесохме промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за пътищата, кото касаят по този начин дълго чаканото въвеждане на система за електронно таксуване от разбъркан вид на всички пътни транспортни средства ". Това заяви на ексклузивен брифинг в Народното събрание депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

" Знаете, на 16 август трябваше да стартира така наречен комерсиална и техническа употреба на тол системата за тежкотоварните транспортни средства над 3.5 тона. Във връзка с породилите се стремежи на превозвачите да са наясно с прогнозируемостта на цените, които ще би трябвало да заплащат след 16 август предприехме взаимни диалози за на 16 август да започва техническата употреба, а не по-късно от 1 март 2020 година да стартира действителното събиране на такси. Това вършим за да намерим компромисен вид на тарифирането, само че и на обсега на пътищата. От този първичен обсег ще бъде изключенои пътища от трети клас, и може би някои от втори клас също ще остават отвън обсега на таксуването на тежкотоварните коли ", сподели още Ненков..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР