ГЕРБ внесе в Прокуратурата сигнал срещу депутата от БСП Таско

...
ГЕРБ внесе в Прокуратурата сигнал срещу депутата от БСП Таско
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира прокуратурата срещу левия депутат Таско Ерменков заради фалшивата ноовина за отровена вода


ГЕРБ внесе в Прокуратурата сигнал против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков. Освен това желаеха и оставката на депутата.

Причината е обявата на Ерменков във „ Facebook “ от 19 май, в която приканва институциите да ревизират дали е истина, че водата в София е отровна. В неделя обявата на депутата от левицата подвигна на крайник институциите и провокира ужас измежду жителите в обществените мрежи. ГЕРБ, Столична община, " Софийска вода " и Столичната районна здравна ревизия опровергаха информацията. Те увериха, че потребителите нямат съображение за терзание и всички индикатори за качество на питейната вода, доставяна на територията на общината, са в норма.

Освен, че сезираха Прокуратурата, от ГЕРБ желаеха и оставката на Таско Ерменков. Те приканиха Българска социалистическа партия да се разграничат от дейностите на Ерменков, а в случай че не подаде оставк а- да бъде изключен от парламентарната група на апртията. „ Таско Ерменков популяризира погрешни, заблуждаващи сигнали за паника и заплаха, вследствие на което поражда боязън и ужас в популацията “, съобщи депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов. ГЕРБ алармират основния прокурор за разпространяване на погрешни сигнали и изказвания за опасност, както и за съществуване на специфична цел – ужас и боязън в популацията. Те оповестиха, че съгласно Конституцията за тези действия може да се изиска снемането на имунитета на Ерменков. „ Поведението на Таско Ерменков е подбудено или от тотална некомпетентност, която е неприемлива за депутат, или от злоумишлени дейности за нарушение на националната сигурност на България “, съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков, представен от генция Фокус.

В отговор от Българска социалистическа партия оповестиха, че работата на народния представител е да пита има ли проблеми.

„ В този пост има единствено въпроси. Таско Ерменков ме увери, че е сезиран от чиновници в Столична община и Регионална инспекция за опазване на околната среда “, посочи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. „ Ако не бяха сходен вид въпроси нямаше да разберем, че в Хасково има проблем с урана във водата “, разяснява той. Утре ПГ на Българска социалистическа партия ще се събере, с цел да разиска случая.

Депутатът от сво страна сподели, че няма да се крие, в случай че бъде назначена прокурорска инспекция. " Аз няма да се укривам зад имунитета си ", сподели пред Нова телевизия Таско Ерменков.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР