ГЕРБ внасят законопроект за изменения в Закона за социалното подпомагане

...
ГЕРБ внасят законопроект за изменения в Закона за социалното подпомагане
Коментари Харесай

Спират помощите, ако детето не е в клас 5 учебни часа

ГЕРБ внасят законопроект за промени в Закона за общественото подкрепяне и Закона за фамилните помощи за деца. Идеята е п омощите да са обвързани със наложително навестяване на учебно заведение и децата да се интегрират в образованието.

" Липсата на обучение, на подготовка прави тези деца неконкурентоспособни ", съобщи Светлана Ангелова на брифинг в Народното събрание.

За година без обществена помощ остава семейство, чието дете от предучилищна група отсъства повече от три дни за една образователна година. За учениците глобата е за неявяване от пет образователни часа. Сега от помощ се лишава фамилията при неявяване на детето за период от месец.

" Няма повече да има малки врати и изключения " , закани се шефката на просветителната комисия Милена Дамянова. По думите й имало ограничения за поддръжка за нуждаещите се.
 Спиране на помощите, незабавен списък на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за ромите
Спиране на помощите, незабавен списък на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за ромите

" Интеграцията на ромите " - милиони левове напразно съгласно вицепремиера

Социалният министър Бисер Петков показа, че и в този момент се стопират фамилни помощи. Над 39 000 фамилии предходната година са глобени, защото не са пращали децата си на учебно заведение или на предучилищна. Това е с 3000 повече спрямо 2017, стана ясно от думите на министъра.

200 000 лв. са спрените помощи единствено за месец. Стана ясно, че има повторяемост от страна на родителите.

Повече от 4 милиона лв. от спрени помощи през предходната година са употребени от учебните заведения за ограничения за поддръжка и стимулиране на връщането на учениците в просветителната система. Просветният министър Красимир Вълчев също желае децата да са в учебните заведения. " Когато институциите работят дружно, има резултат ", безапелационен бе той.
 Вътрешна македонска революционна организация излизат с стратегия за справяне с циганизацията
Вътрешна македонска революционна организация излизат с стратегия за справяне с циганизацията

Воеводите застават твърдо зад Министерство на вътрешните работи акцията в Столипиново

Всеки ден от институционалните екипи, които се пробват да върнат децата с учебно заведение, се молят на безотговорните родители да пуснат децата в просветителната система. Според Вълчев огромната загуба не е от даването на помощи, а от това, че децата, които не са посещавали учебно заведение, като пораснат ще са непригодни за пазара на труда.

Цветан Цветанов е удовлетворен, че партията му се придържа към управническата си стратегия. " Политиката е по-важна, в сравнение с празното говорене ", захапа той отсъствието на левите от Народното събрание.

Заместник-председателят на ГЕРБ е удовлетворен, че отново ще има великденски добавки за пенсионерите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР