ГЕРБ внася в прокуратурата сигнал срещу депутата от БСП за

...
ГЕРБ внася в прокуратурата сигнал срещу депутата от БСП за
Коментари Харесай

ГЕРБ дава Елена Йончева на прокурор. Тя: Това няма да спре нашето разследване за `къщата в Барселона`

ГЕРБ внася в прокуратурата сигнал против депутата от " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева, оповестиха от партията на брифинг в Народното събрание.

На него националният представител Делян Добрев (ГЕРБ) сподели документи, които по думите му демонстрират, че Йончева имала " общ бизнес 50:50 " с бившия шеф на КТБ Цветан Василев.

Добрев разгласи, че става въпрос за документи, които са обществена информация и могат да бъдат тествани от всеки. Сигнали ще бъдат изпратени до прокуратурата, Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Национална агенция за приходите с искане за инспекция дали има данни за пране на пари, добави той.

" За тази офшорка се споделя, че посредством нея е ставало източването на КТБ ", съобщи на собствен ред депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и сподели, че Йончева имала обща компания с офшорната компания.

" Имам чувството, че една кака от Българска социалистическа партия е с двата крайници в батака. Мисля, че най-сетне хванахме натясно това, което назоваваме " задкулисие ", заключи Тодоров.

В отговор Йончева разяснява, че ще съди Делян Добрев за клюка.

" Клеветническата акция няма да спре нашето следствие на къщата в Барселона ", добави депутатката. Така стана ясно и че алените наблюдават изкъсо аферата " Мис Бикини ".



Това не е първият случай, в който Добрев повдига тематиката. През януари той занесе в студиото на bTV директория с документи, която съгласно него съдържа информация за компания на депутатката в съдружничество с офшорна компания. Според информацията му, според решението за основаване на сдружението, капиталът е 10 000 лева – разграничен в 100 дяла по 100 лева Съдружникът „ Авторска телевизия ” на Елена Йончева внася 5 хиляди лева, а офшорката внася 315 хиляди лева за едни и същи дялове. Задължава се и да даде други 250 хиляди евро, изясни Добрев и сподели уверение от КТБ, показващо, че парите са преведени.

" Имала съм сметка в КТБ, само че не съм взела участие в никакви схеми. Имала съм компания и съм имала съучастник. Ако има нещо неправилно в моята активност, което е нелегално, дори аморално, да дадат сигнал към прокуратурата или в комисията по спор на ползи. Не съм употребила държавни средства, не съм употребила европейски средства ”, сподели тогава Елена Йончева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР