ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева. На брифинг

...
ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева. На брифинг
Коментари Харесай

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева, имала общ бизнес с Цветан Василев

ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата против Елена Йончева. На брифинг на партията, Делян Добрев сподели документи във връзка със сигнала, който внася ГЕРБ против Йончева, съобщи БЛИЦ.

" Елена Йончева има общ бизнес 50/50 с Цветан Василев. Тези всички документи са обществена информация и могат да се намерят в интернет. Целта ни е да уведомим, че въз основата на тези документи аз и моите сътрудници внасяме сигнал в прокуратурата, КОНПИ и Национална агенция за приходите, с цел да се ревизира има ли данни за пране на пари ", сподели Добрев.

" За тази офшрока се споделя, че посредством нея е ставало източването на КТБ ", добави съветникът на ГЕРБ Антон Тодоров. " 5 хиляди евро са пристигнали в сметката на Йончева от КТБ. И някакви стотици хиляди в офшорка. Как може компания с капитал, единият акционер да внесе 5 хиляди лв., а другият над 300 ", запитаха от ГЕРБ.

" Това са документите. Според тази медийна обява за това необичайно институция на компания единият дава 5 хиляди, а другият 300 и това е компания, която дели 50/50. Фирмата, в която взе участие Йончева, е на Цветан Василев. Оказва се, че Елена Йончева е съучастник в офшорка, което е извънредно абсурден факт. Спомнете си дали в миналото на вас някой е давал такива пари. Явно този човек е определен от великодушния началник на КТБ. Тази обява потвърждава част от офшорните владения на Цветан Василев и участва в доста отчети от делото по КТБ. Твърди се, че точно през нея е източена банката ", уточни още Добрев и посочи, че тя е направена на Вирджинските острови. " Не знам дали си спомняте, само че предходната година имаше депутат разследван от ОПГ, различен за пазаруване на гласове, сезираме Цацаров, с цел да разберем дали става въпрос за пране на пари ", показаха от ГЕРБ. " Парламентарната група на Българска социалистическа партия е с двата крайници в офанзива. Най-накрая хванахме натясно това, което назоваваме " задкулисие ", сподели още той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР