ГЕРБ внася промени в закона за извънредното положение, с които

...
ГЕРБ внася промени в закона за извънредното положение, с които
Коментари Харесай

Предлага се личните документи с изтекъл срок да важат до 31 януари

ГЕРБ внася промени в закона за изключителното състояние, с които се удължава срокът на годност на документите за идентичност. Досега това важеше за документите, чийто период на годност беше до 31 октомври. Новият период е 31 януари, а повода е изключителната епидемиологична конюнктура. Това разгласи Красимир Ципов в Народното събрание, представен от БНР.

" С цел да избегнем стоенето в тези студени зимни месеци в непосредствена непосредственост до други жители, които също подават своето заявление за замяна на съответния документ за идентичност. Тя ще засегне над 400 000 български жители ", изясни Ципов.

Ципов изясни, че смяната е съгласувана с Министерство на вътрешните работи и сътрудниците им от Обединени патриоти. Сред изгодите от смяната е и усъвършенстване на разноските за вътрешното ведомство, посочи той. 

48 страни признават нашите документи за идентичност с изтекла годност. Реципрочно и ние признаваме документите на техните жители. (Списъкът с страните е оповестен на уеб страницата на МВнР). 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР