ГЕРБ в петък даде ход на очакваната промяна в правилника

...
ГЕРБ в петък даде ход на очакваната промяна в правилника
Коментари Харесай

Сделка или не? ГЕРБ прави Борис Бонев зам.-шеф на общинския съвет

ГЕРБ в петък даде ход на предстоящата смяна в правилника за работа на Столичния общински съвет (СОС), която ще разреши на Борис Бонев от " Спаси София " да стане заместник-председател на градския парламент. По сегашните правила това е невероятно, тъй като Бонев е самостоятелен общински консултант и няма право да заема управителна позиция.

Предложението на ГЕРБ е и самостоятелните съветници да могат да бъдат избирани в управлението на съвета. То бе оповестено от ръководителя на СОС Елен Герджиков.

Преди 10 дни неуспелият цивилен претендент за кмет на София Борис Бонев разгласи, че е неуместно да бъде упрекван в колаборация с ГЕРБ. Според него ръководещата партия знае, че няма по какъв начин да получат тази поддръжка. И все пак ГЕРБ продължава да оказва помощ на Бонев да стане заместник-председател на общинския съвет, каквото е неговото предпочитание.

Политическата конспирация сред ГЕРБ и Бонев стана обществено притежание още на първата сесия на СОС, когато бе извършен тайният избор за ръководител на съвета. Елен Герджиков завоюва пред своите съперници от Българска социалистическа партия и " Демократична България ".

Гласовете обаче се разделиха безусловно по броя на общинските съветници в полическите групи. Кандидатът на Българска социалистическа партия получи 15 гласа, колкото са общинарите на Българска социалистическа партия. Кандидатът на " Демократична България " получи 12 гласа, колкото са общинарите на обединението. Елен Герджиков получи 33 гласа, колкото са хората от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, " Атака " и Борис Бонев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР