ГЕРБ управляват 9 години държавата, а пари за системата на

...
ГЕРБ управляват 9 години държавата, а пари за системата на
Коментари Харесай

По вота на недоверие - от да обръснем всички затворници до БСП съсипа МВР

ГЕРБ ръководят 9 години страната, а пари за системата на Министерство на вътрешните работи бяха отпуснати напролет. Не е работа да дадеш 100 млн. лв. на протестиращите и да изкараш действия от системата като охранителната активност, освен това със специфичен закон. Министерство на вътрешните работи се е трансформирала в една провалена охранителна компания. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски в коментар за втория избор на съмнение на Българска социалистическа партия към настоящето държавно управление, като обаче се съгласи, че някои от предлаганите от алените ограничения за бранш „ Сигурност” са приложени от настоящето държавно управление, обаче било късно и също така имало други дейности, които пречели.
Нека съблюдаваме най-малко Конституцията – свикнахме министър председателят да не идва в Народното събрание и да не дава отговор на въпроси, тъй като не бил способен. Като не си способен по 7-8 тематики, ти защо си министър-председател, попита Свиленски.
Червеният народен представител изиска от вътрешния министър Валентин Радев да обори най-малко два аргумента на Българска социалистическа партия за сегашния избор. Той обрисува обстановката с думите " ами дайте да обръснем всички пандизчии, с цел да ги разпознава полицията ". Свиленски акцентира и, че стотици хора с присъди не могат да бъдат открити от Министерство на вътрешните работи, с цел да излежат присъдите си. Всички споделят, че има проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи – защо тогава си ръководещ, натисни " срещу ", с цел да могат тези проблеми да бъдат решени, добави аленият народен представител пред Нова телевизия особено по адрес на водача на " Атака " Волен Сидеров.
Това е систематичен метод на Българска социалистическа партия, уверен съм, че идващият избор ще е преди евроизборите, а по-следващият – преди локалните. Мотивите на Българска социалистическа партия не дават отговор на желанието и упоритостите им, тъй като би трябвало да си предложил някаква опция, съобщи вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той уточни, че имало доста лъжи в претекстовете на вота на съмнение, само че нищо не се било казвало за резултата на „ възпиращото съоръжение” по границата, нямало дума за това, че са назначени над 1600 нови служители на реда, а били освободени малко над 600, имало и ограничения за повече мобилни патрули. Не бих споделил, че всичко е прелестно и брилянтно, само че тъкмо Българска социалистическа партия съзнателно унищожи системата за сигурност и през днешния ден да приказват за нея е несериозно, изясни Цветанов. Той се оплака, че поради „ наследството” на Българска социалистическа партия 90% от бюджета на Министерство на вътрешните работи бил за заплати, а единствено 10% - за други разноски.
Проблемът деца с увреждания
Няма по какъв начин да внесем вотове по разнообразни тематики – по този начин Свиленски изясни за какво Българска социалистическа партия не е обърнала внимание на протичащото се с децата с увреждания. Той обаче разгласи, че било факт, че с цел да стане казусът обществено прочут, заслуга имала Българска социалистическа партия. Не можело обаче за казуса да се упрекват предшните и по-предишните, тъй като това било проблем от доста години. Бях очевидец по какъв начин в предходни национални събрания тези майки стояха от другата страна на Народното събрание и никой не искаше да приказва с тях, съобщи Свиленски.
Ако тръгнеш да помагаш, си популист. Ако не го правиш, стоиш безразличен. Готов съм да бъда упрекнат, че съм популист, само че да бъдат решени проблемите на тези хора, сподели още аленият народен представител, визирайки и подаяние на Корнелия Нинова от 600 лв. месечно от заплатата ѝ за деца с увреждания – жест, който беше избран за популизъм.
Интересна теза направи вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, който видя разделяне сред организациите за отбрана на хора с увреждания. Той отхвърли, че няма разговор и даде образец за среща в Народното събрание. „ Имаме един бюджет, който би трябвало да бъде разпределен солидарно към всички сфери и всички политики. Трябва да видим тази наклонност на напъните, които прави страната за нарастване на разходите”, уточни Цветанов.
Росица Димитрова няма никаква виновност за билета от 8000 лв.. Министър-председателят е делегирал права на отрасловите министри в това отношение, изясни вторият човек в ГЕРБ, който смекчи думите си, че имало съответните звена, които работили по организацията на командировката. Цветанов разкри, че имало планувана друга командировка на Димитрова, която не била по обществения бюджет, само че в последния миг имало смяна, тъй като конференцията в Съединени американски щати сме я организирали и ние. Вторият човек в ГЕРБ добави и, че нямало да изгубят Росица Димитрова като специалист и Валери Симеонов към този момент изискал тя да се причисли към неговия кабинет. Припомняме, че Симеонов е виновен за демографската политика. А Цветанов отхвърли да е летял в бизнес класа на територията на Европа, Росица Димитрова пък спала в общежитието на консулството в Ню Йорк по време на командировката, която ѝ коства главата.
За край Цветанов разяснява търканията сред Симеонов и Николина Ангелкова, като сподели, че всяко едно решение е вземано на Министерски съвет с присъединяване и на двамата. И даде образец със себе си - след трите каузи против него, стартирали по времето на Орешарски, загърбил и дал прошка всичко, тъй като бил " народен политик ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР