ГЕРБ управлява на инат, с голяма омраза не само към

...
ГЕРБ управлява на инат, с голяма омраза не само към
Коментари Харесай

Иво Инджов: ГЕРБ управлява на инат и с голяма омраза

ГЕРБ ръководи напук, с огромна ненавист освен към протестиращите, само че явно и към огромна част от обществото, което поддържа митингите. “ Това мнение изрази в предаването политологът Иво Инджов. Според него политическият език в лицето на управителни фрагменти на ГЕРБ като Борисов, Караянчева и Сачева се връща като бумеранг към тази политическа мощ, а това от ден на ден нервира и възмущава хората, тъй като оттатък митинга против корупцията спорът към този момент е социокултурен - " схващане за другия, другарство с другия, отношение към другия ".
„ Не е належащо всеки ден да има по 10-20 хиляди души на улицата, тъй като митингът към този момент промени освен дневния ред на България, а и вкара България във фокуса на международните медии и на европейските институции. Ако ГЕРБ изкара до постоянните избори, той ще излезе от тях с доста по-малко проценти, в сравнение с в случай че в този момент подадат оставка “, разяснява Инджов пред БНР.
 Иво Инджов: Натрупа се сериозен брой младежи, митингите ще станат по-масови Иво Инджов: Натрупа се сериозен брой младежи, митингите ще станат по-масови
Действително през последните два месеца живеем в политическа рецесия в България, която се задълбочава заради нежеланието на правителствот...
Голяма смяна в Българска социалистическа партия няма да има, няма да се случи предстоящата ценностна смяна. Партията ще продължи да води гневни борби с ГЕРБ, без да е наясно със самата себе си каква партия е, съобщи Инджов след конгреса на Българска социалистическа партия през уикенда.
Сега Нинова ще има зад себе си консолидиран Национален съвет, в който са малко ярките персони и тя малко ще бъде подложена на критика, предвижда Инджов. В Българска социалистическа партия ще има не ценностна, а конюнктурна съпротива, добави той.
Според политолога огромният въпрос е дали в Българска социалистическа партия ще се оформи ляво течение, ляво крило, отчитащо полезности на 21 век като екологичните проблеми и правата на малцинствата да вземем за пример, тъй че партията да не е закрепена единствено върху обществената тематика.
„ Ако такова течение не се сътвори, Българска социалистическа партия е обречена на консервиране, превръщането ѝ в консервативна групировка, в която общественото ще бъде единствено за лустро, за опаковка. “
Има шансове Българска социалистическа партия на Нинова да победи ГЕРБ, въпреки и с малко, счита Инджов.
 Експерт: Искрата бе запалена от арогантното държание на властта Експерт: Искрата бе запалена от арогантното държание на властта
Действително през последните два месеца живеем България е в политическа рецесия, която се задълбочава заради нежеланието на правителствот...
„ В народен мащаб би трябвало да отчитаме резултата от продължаващата политическа мъка – колкото повече се бавят изборите, толкоз повече ще отслабват позициите на ГЕРБ. Мълчаливото болшинство, което поддържа митингите, ще се ядоса още повече. Освен това, в случай че има по-висока изборна интензивност, а най-вероятно ще има, тя ще бъде ориентирана също против ГЕРБ “, означи Иво Инджов.
Относно учредяването на новата политическа мощ – партията на Цветан Цветанов, политологът съобщи, че тази групировка сигурно ще подрине електорално ГЕРБ и ще откъсне „ най-малко няколко % “, силите на „ Републиканци за България “ няма да стигнат за влизане в Народното събрание, само че ще отслабят в допълнение ГЕРБ.
Що се отнася до разграничаването от управническите практики на модела „ Борисов “, самият Цветанов беше дълго време „ лявата ръка на този модел “ и самият той е „ забъркан в доста нелицеприятни практики “, уточни още Инджов.
 
Всичко за митингите следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР