ГЕРБ управлява ден за ден, а БСП напипва пулса на

...
ГЕРБ управлява ден за ден, а БСП напипва пулса на
Коментари Харесай

Социологът Кънчо Стойчев за войната БСП срещу ГЕРБ: Управление ден за ден или смяна на системата?

ГЕРБ ръководи ден за ден, а Българска социалистическа партия напипва пулса на обществото с концепцията за смяна на системата. Това счита социологът Кънчо Стойчев, който разяснява документа на социалистите " Визия за България ". Според него той е посредствен и недовършен, тъй като е изчерпателен, а страната ни има потребност от цели. Въпреки това той счита, че полемиката, която следва, ще докара до изчистване на непотребните неща. Кънчо Стойчев разгласи в изявление за " Фокус ", че страната ни се ръководи ден за ден, със спорадични акции, по метода на гасене на пожарите, което не води до успеваемост.

Той добави, че може би е ефикасно сега да гасиш пламналата клечка, само че по никакъв метод не решаваш стратегическите проблеми на страната.

" Те са отсъствието на промени, основно в бюджетната сфера, опазване на здравето, обучение, Министерство на вътрешните работи и вътрешна сигурност. Там наливаме пари като жители и данъкоплатци в бездънни каси. В последните четири - пет години бюджетите на всичките тези сфери са удвоени, в някои случаи утроени. Не знам естествен български жител, който да е споделил, че нещо се е подобрило. Имаме систематичен проблем и е нужен сериозен диалог ", добави той.

В същото време Стойчев е уверен, че Българска социалистическа партия напипва пулса на обществото с концепцията за смяна на системата. Социологът счита, че хората са изтощени от този вид ръководство към този момент 30 години.

" Има чисто официални признаци на демократично ръководство – сменят се партии и обединения, само че като цяло тъпчем на едно място. България продължава да е на последно място в Европейски Съюз ", сподели още анализаторът.

Според него страната ни в никакъв случай не е била последна в Европа и това е обидно.

" В последните години, колкото и парадоксално да звучи, България бива задминавана даже от страни, които бяха доста зад нас. Имам поради Албания ", сподели Стойчев.

Според него силата на документа на Българска социалистическа партия е, че не е избирателен, че е кардинален и че слага въпросите остро точно в спокойна конюнктура.

Другото качество на " Визия за България " съгласно Стойчев е, че не е партийна стратегия.

" Първо, тъй като сега Българска социалистическа партия е съпротива и няма по какъв начин да осъществя своята партийна стратегия, а и нямаме или най-малко на хоризонта не се виждат избори. Става дума за непартиен документ, за ориентиране на вниманието на обществото към в действителност дълбоки и значими проблеми, които с десетилетия не решаваме ", добави социологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР