ГЕРБ трябва да се върне към здравия консерватизъм. Коледа си

...
ГЕРБ трябва да се върне към здравия консерватизъм. Коледа си
Коментари Харесай

Борисов: Ако иска да ме канонизират, Рашков да ме арестува в Банкя

ГЕРБ би трябвало да се върне към здравия консерватизъм. Коледа си е Коледа, а не радостни зимни празници, както споделят в Брюксел. А експремиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов желае ясна стратегия на партията си и работа с актива - " хората да знаят за какво са от ГЕРБ - поради първо, второ трето. " Констатацията си, че ГЕРБ е почнал на губи образа си на центристко-дясна партия Борисов прави в просторно изявление за 24 часа на фона на " скриването " си от медиите в последния месец. Това той изяснява с " би трябвало да приказваш, когато има какво да кажеш. Или когато обществото има потребност да чуе обещано мнение. "

Равносметката на Борисов за изборната година: първите избори били извоювани, вторите - бяхме наедно, а третите ги изгубили с под 3% при изискванията на тотална принуда от страна на Министерство на вътрешните работи - при такива условия друга партия би изчезнала. Иначе желанието на обществото от нови лица Борисов прави оценка като естествено и даже изборните операции, каквито той е уверен, че е имало, не биха могли да извърнат резултата.

На въпрос дали се притеснява, че от следствието по аферата с парите за Автомагистрала " Хемус " може да изскочи политик от ГЕРБ, Борисов декларира: Ако някой кошаревски очевидец желаят да измислят, може да хвърли бомба. Но на идващия ден би трябвало да кажат, че на еди-коя си дата този и този човек е направил това и това. "

На въпрос дали се тормози, че Бойко Рашков някой ден ще го арестува в Банкя, Борисов дава отговор: " Като направи това, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е задачата, добре пристигнал. "

За следствието за пачките и кюлчетата, експремиерът съобщи, че се радва на инспекцията, тъй като ще се стигне до истината, а самият той към този момент има огромни съмнения кой го е направил и ще го потвърди. " Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на който и да било и постоянно съм считал, че би трябвало да бъда еднообразно и равно далечен. " Борисов отхвърля и ГЕРБ в миналото да е имал " собствен хора в прокуратурата " и е засегнат от поръчките на Кирил Петков за политическа интервенция в правосъдната система и по-специално в държавното обвиняване и КПКОНПИ. " Ако завладяват и това, то ще стане тирания ", предизвестява Борисов.

Борисов се опълчва и на " изчегъртването на ГЕРБ " и особено по тематиката за службите - " Вярвате ли, че толкоз изчегъртаха, че няма един човек останал, на който да се обадя. До кокал изчегъртаха ", жалва се Борисов, само че е и засегнат, че заменените шефове на служби, примерно ДАНС, са оставени на улицата, " изхвърлиха ги като кучета ", а в тази ситуация има и заплаха те да станат сътрудници на непознати страни и да им платят за информацията, с която разполагат.

" И по тази причина ми е забавно по какъв начин тези девойки и момчета, които заплати взимаха от нас, в този момент работят с толкоз завист. Още повече че по никакъв метод не ги провокирахме. "

А ролята на Бойко Рашков експремиерът съпоставя също със арбитър на футболен мач. " Може да ти го направи по-тежък и това прави той. Това рано или късно ще се обърне против тях. Имахме подобен министър на вътрешните работи и това настрои в последна сметка доста хора против нас ", декларира Борисов с отпратка с някогашната си дясна ръка в продължение на години Цветан Цветанов.

Борисов обаче отхвърля опция да се отдръпна от лидерското място в партията, до момента в който пристигна не пристигна " по-опитен и по-знаещ и можещ от мен в тази сфера... Има ли подобен, има ли потребност, незабавно ще го направя. Аз даже и в страната не виждам... " Иначе ГЕРБ се изчистила от тези, които се били присламчили поради облагите от властта и сега останали " единствено изчегъртаните ". Идвали и доста младежи, а са били наети обучители за тях, които не харесвали ГЕРБ.

Иначе Борисов е удовлетворен, че Политическа партия са спечелили единствено с 3%, а ГЕРБ би трябвало доста да се трансформира - би трябвало да се подмени поколението. Иначе и сега ГЕРБ нямат опция и с " тях ще се състезаваме ", изяснява Борисов.

Също по този начин по думите на Борисов е обикновено всички партии да се настроят против дългогодишния победител и дава образец с най-хубавия цесекар Христо Стоичков, който е най-вече ненавиждан на стадиона от левскарите. От другата страна бил Сираков.

Иначе Борисов е уверен, че и ориста на Политическа партия ще бъде като тяхната на ГЕРБ и преди на Иван Костов - и идващите ще настояват същото, че все България остава най-бедната и най-корумпираната страна в Европейски Съюз. " Защото това блуждаене - Костов подредил страната, айде съборихме го, пристигна царят, гради и той някак си, айде съборихме го. После и аз. Хубави или неприятни, само че всичко беше нагоре, а единствено инфлацията нула. Айде в този момент и нас ни събориха. Съдбата на тези хора ще бъде същата. Въпросът е по кое време. "

В изявлението си Борисов визира тематиките за цената на тока, вноса на природен газ от Азербайджан, интерконектора с Гърция, за ограниченията на държавното управление и дава оценка на служебните държавни управления като " в пъти по-слаби " от постоянния кабинет. Като неточност той дефинира мораториума върху повдигането на цените, натрапен от Народно събрание, защото в този тип той единствено отсрочва казуса на страната за 1 април. Борисов е убеден, че в случай че той е бил министър председател през миналите месеци токът е нямало да се вдигне като цена или в случай че това стане е щяло да бъде със стотинки. Също по този начин, в случай че държавно управление на ГЕРБ отпред с него било останало на власт до август месец тази година 70% от българите биха били имунизирани. Експремиерът се афишира изрично против имунизирането на деца и слага под подозрение сигурността на имунизациите. " Поне още няколко месеца трябваше да минат, до момента в който всички клинични проби не покажат, че това е 100% безвредно за децата. Хайде, за нас, от 60 години нагоре, не наложителна, насилствена да я създадат! Дето се вика остава ни малко живот. Но на децата РНК ваксини? Кръстя се да е безвредно. Поне още 2-3 месеца да минат и да сме сигурни. " По думите на Борисов е още рано да се ползват тези ваксини, а и след 2-3 месеца не би било късно.

Борисов атакува и изявлението на Стефан Янев за увеличението на натовските контингенти в България, припомняйки обаче и своето изявление, че желае в Черно море да има газопроводи, туризъм, платноходки. Не може обаче да има оттегляне по тематиката за Украйна и да се провокира разнобой с Алианса. " Ние сме в НАТО и според проектите на НАТО ясно и тъкмо имаме своите задължения и би трябвало да ги изпълняваме. " Янев обаче не може да се изрича по този начин и като боен министър, а другояче Борисов чува в думите му не него, а Румен Радев.

Борисов е уверен, че е можел да стане президент още когато е бил основен секретар и да се изправи против Георги Първанов. " И какво? Вози ме мерцедесът, вила " Калина " с плувните басейни и киностудиата, първата дама обикаля. Но аз съм се родил, пребивавам си и ще си умра в Банкя. Някакви измислици за къщи в Барселона, напред-назад, всичко отпътува. "

Важно е обаче, че главният конкурент на Борисов през миналите четири години не е схванал какво е споделил народа на тези избори: " Каза ни, че без Радев не може. Но и Борисов не го чегъртайте, ГЕРБ е постоянна, евро-атлантическа партия, ползвайте я. 3 пъти народът даваше стотици хиляди гласове за ГЕРБ по техните правила, в най-тежките условия за нас. Вчера ми дали една комисия на партия с 24%. А на Демократична България - четири комисии... "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР