ГЕРБ смятат, че мястото за обсъждане на изборните правила е

...
ГЕРБ смятат, че мястото за обсъждане на изборните правила е
Коментари Харесай

ГЕРБ: Диалогът за изборите трябва да се води в парламента

ГЕРБ считат, че мястото за разискване на изборните правила е в Народното събрание.

Коментарът е във връзка днешната среща на "Дондуков 2 ", която бе свикана от държавия глава Румен Радев за проблемите в изборния развой. На нея бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт, както и парламентарно показаните политически сили.

Румен Радев: Аз не се състезавам с никого

"Нашата безапелационна позиция е, че изборните правила и вероятния консенсус, който може да се реализира по тях, би трябвало да се разисква в Народното събрание ", съобщи пред публицисти в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов във връзка неналичието на представители на ГЕРБ на срещата, проведена от президента Румен Радев, обвързвана с изборния развой. За присъединяване в нея са поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно показаните политически сили.

Партиите трансформират дружно Изборния кодекс в името на едни почтени избори

В отговор на рецензиите на президента Радев, че от ГЕРБ търсели разговор, а не участват на срещата, Ципов уточни, че желанието за разговор са декларирали още след присъединяване в изборите за локална власт.

"Съвсем ясно и изрично декларирахме тази наша позиция, препотвърдихме я преди края на предходната сесия, че при започване на тази сесия ще отправим предложение към политическите сили, с цел да забележим по какъв начин може да бъде основана работна група, която да реализира вероятния консенсус по тези правила ", разяснява Ципов.

Красимир Ципов попита задочно президента Радев, за какво управлението на Българска социалистическа партия не участва на това съвещание, което се организира в президентството?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР