ГЕРБ ще заложи на голяма част от сегашните си кметове

...
ГЕРБ ще заложи на голяма част от сегашните си кметове
Коментари Харесай

ГЕРБ вече набелязва кандидати за кметове, БСП ще мисли наесен за изборите догодина

ГЕРБ ще заложи на огромна част от сегашните си кметове за локалните избори, които би трябвало да се проведат през октомври следващата година. Ще издигне и ще поддържа и претенденти на други партии и инициативни комитети.

Сред кметовете, които по всяка възможност ще се борят за следващ мандат са на София – Йорданка Фандъкова, Варна – Иван Портних, Бургас – Димитър Николов, Пловдив – Иван Тотев и Стара Загора – Живко Тодоров.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи пред " Дневник ", че дефинитивно решение към момента няма. " Това е развой, който е в разискване, само че за нас тематиката за локалните избори е в подготовка 2-3 години преди този момент, а не 2 месеца преди изборите ", сподели Цветанов. Той добави, че оценката за Фандъкова, Портних, Николов, Тотев и Тодоров е " извънредно висока и това е оценка на локалните хора ". Ако се върнем 10 години обратно всеки може да направи оценката по какъв начин са се трансформирали и София и Варна, Пловдив, Бургас и Стара Загора, сподели Цветанов. Мога да кажа и Ямбол и Шумен, Търговище, Разград, Смолян, добави той.

Цветан Цветанов преценя настроенията по места

и има срещи с партийните структури. " Хората, които имат качества и са съдействали за коренната смяна на средата за живот към по-добро, считам че би трябвало да бъдат подкрепяни и да се съобразяваме с публичните настройки ", сподели тойв. Даде за образец и " една дребна община – Златоград и кмета Мирослав Янчев ".

От 265 общини ГЕРБ има кметове в 130. В партията към този момент са съвсем подготвени със селекцията и за местата, където до момента не са печелили.

Управляващите ще поддържат или повдигнат и кметове, поддържани на предните избори от " Реформаторския блок " и съгласно източници на " Дневник " на някои места договарянията са съвсем завършили.

" Когато има сполучливи хора, които са издигнати от предприемчив комитет, които в общи линии са посочили, че могат да ръководят, с които имаме добър разговор, считам, че няма нищо неприятно да бъдат подкрепени и такива хора ", сподели Цветанов за кмета на Свищов Генчо Генчев. Той беше самостоятелен претендент, само че бе определен с поддръжката на Българска социалистическа партия. Цветанов напомни, че Генчев е бил в младежкото Съюз на демократичните сили и счита, че за него са дали своят вот всички, които са желали смяна в Свищов. Генчо работи всекидневно за решение на проблемите на хората, сподели Цветанов и добави, че той и депутатите от ГЕРБ постоянно са му помагали.

Българска социалистическа партия ще стартира процедурата година преди изборите

Българска социалистическа партия ще стартира процедурата по издигане на претенденти за кметове година преди изборите, изясни пред " Дневник " зам.-председателят на партията Кирил Добрев. По правилник номинациите се вършат от общинските организации, като претендентите за огромните градове се утвърждават от Националния съвет на партията.

В изявление за " Дневник " преди месец водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че на локалните избори е мъчно да се постави рамка за претендентите. " Някъде ще търсим надпартийни претенденти, другаде - ще издигнем сполучливи кметове или нови партийни претенденти ", сподели още тя.

Социалистите в София към този момент оповестиха, че ще търсят претендент, мощен като президента Румен Радев. Номинациите обаче още не са почнали.

На локалните избори през 2015 година Българска социалистическа партия действително остана на трето място, защото има партийни кметове в 33 общини, до момента в който Движение за права и свободи има в 37, напомнят от " Позитано " 20. В тази численост не влизали подкрепените от Българска социалистическа партия.

Депутати от Движение за права и свободи обясниха, че има партийна процедура, само че до локалните избори има време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР