ГЕРБ ще внесе закон с текстове, които санкционират хората, които

...
ГЕРБ ще внесе закон с текстове, които санкционират хората, които
Коментари Харесай

Фандъкова: ГЕРБ внася закон срещу горенето на отпадъци

ГЕРБ ще внесе закон с текстове, които глобяват хората, които горят боклуци, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС.

" В последните дни има обилни превишения, а най-големите превишенията бяха през вчерашния ден вечерта. Ясно е, че не трафикът е отговорен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците. Знаете, че във връзка с отоплението с твърдо битово гориво, ограниченията които подхващаме и молим към хората, които се отопляват с дърва и въглища да се включат в плановете на Столична община за обезпечаване на безвъзмездна замяна на отоплението с по-екологично.

В същото време горенето на боклуци е също огромен проблем в някои региони като " Красна поляна ". Това е огромен камшик за хората там, по тази причина желаех и в последните месеци се работеше в Народното събрание да одобряват инкриминирането на горенето на боклуци, тъй като единствено за последната седмица са направени над 60 инспекции за горене на боклуци навън, формирани са над 20 акта, само че сами по себе си те не правят никаква работа. Заедно с инициативния комитет в " Красна поляна " поискахме тази смяна и на следващия ден група народни представители от ГЕРБ ще внесат настояването ми за смяна на закона, с цел да може да има по-сериозни, по-строги наказания, тъй че да не може да се горят боклуци и това да стане закононарушение ", разяснява още Йорданка Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР