ГЕРБ ще върне мандата, но ще обяви кабинет пред медиите.

...
ГЕРБ ще върне мандата, но ще обяви кабинет пред медиите.
Коментари Харесай

Какво ще се случи с втория и третия мандат?

ГЕРБ ще върне мандата, само че ще разгласи кабинет пред медиите. Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " са подготвени за диалози за сформиране на държавно управление с третия мандат без значение на кого бъде даден той. Политическите им заявления от естрада съдържаха апели за разговор. Искат програмен кабинет с времеви диапазон минимум 6 месеца. Изключват договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" ИТН " насочи обвинявания към партиите на митинга за това, че не могат да ги учат на парламентаризъм с двуличие и упования за постове и въздействие. Това е и претекстът им да отхвърлят да поддържат третия мандат при който и да отиде.

" Предатели не се поддържат, а другояче отговорността е тяхна. Имаше опция за кабинет, те пращат, те можеха да се държат партньорски, а се държаха като предатели ", сподели Тошко Йорданов .

От Централата на партията водачът на ГЕРБ Бойко Борисов удостовери, че партията ще върне втория мандат за сформиране на държавно управление, само че преди този момент ще показа кабинет.

" Ако пристигна нашият ред да получим мандата, ще предложим на парламентарната група Дани Митов за министър председател и ще представим начело пред президентството състав на кабинет, с цел да могат хората да сравнят това, което предлагаме ние, с всички останали ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Партията на Борисов счита, че нещата можело бъдат разнообразни, в случай че били пристигнали при тях да кажат: това са политиките, какво бихте подкрепили, можело да им предложат съществени и виновни хора. Дадоха да се разбере, че няма да поддържат кабинет с третия мандат.

" Добрият излаз е да сменят тона, да седнат да се схванат и да се възвърне естествената политическа процедура на ръководещи и съпротива. Без 61, от 240 като ги извадиш, всички останали могат да се събират и да вършат каквото желаят ", добави Борисов .

От Българска социалистическа партия направиха поръчка за кардинален, държавнически диалог, с цел да се сформира държавно управление, което да удължи работата на това Народно заседание, което да реши значими за хората проблеми.

" Третият мандат е спешен, само че е и опция, опция да решим всички тези проблеми, за които приказвах първоначално. Възможност да дадем тази непоклатимост на страната и сигурност на хората. За страдание, уважаеми сътрудници, от през вчерашния ден още веднъж започнахте да налагате разграничителни линии. Не го правете, тъй като това минира благоприятни условия за България ", разяснява Корнелия Нинова .

Още през вчерашния ден " Демократична България " обявиха, че би трябвало да продължат диалозите с " ИТН " за поддръжка на държавно управление с третия мандат.

" Просто изисква сътрудниците от " ИТН " да схванат, че би трябвало да има диалози, би трябвало да има договаряния, както се прави в Народното събрание. Все още се надявам, че здравият разсъдък ще надделее там. Ако ме питате какво ще стане, в случай че не се осъществя третият мандат, то Конституцията го споделя - избори ", изясни Христо Иванов .

От " Изправи се БГ! Ние идваме! " приканиха да се спре с шоуто и да не се държат като на махленска колекция. Искат спешен кабинет, стъпил на основата на експерти и от служебния кабинет.

" Ние ще поставим старания, нашата парламентарна група, с цел да се образува държавно управление с третия мандат, без значение на кого ще бъде даден той. Управление срещу рецесията и в полза на българските жители ", сподели Мая Манолова .

Движение за права и свободи насочиха рецензия към партиите, че още веднъж са се съсредоточили в анти Движение за права и свободи говорене. Очакват разговор и толерантно държание.

" Политическите партии да си вземат поука, да загърбят егоизма си. Да седнат и да дефинират националните цели, да беседват за политики. Забравете за политическия реванш, който търсите. Забравете за разделянето и омразата, бъдете на висотата на своите отговорности и работете за България ", съобщи Мустафа Карадайъ .

Кога президентът ще връчи третия мандат и на кого - следва да се разбере.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР