ГЕРБ ще се хвали, БСП ще се опитва да вади

...
ГЕРБ ще се хвали, БСП ще се опитва да вади
Коментари Харесай

Кампанията за евроизборите: компромати вместо концерти

ГЕРБ ще се хвали, Българска социалистическа партия ще се пробва да вади " скандални разкрития " за злоупотреби на ръководещата партия, Вътрешна македонска революционна организация ще се бори с " третия пол ", а две кандидатки – Евгения Банева и Десислава Иванчева ще водят акцията си от ареста. До европейските избори на 26 май няма да има доста концерти, само че се обрисува щедро количество компромати.

Въпреки обещанията от множеството политически обединения, които имат шансове за европредставителство, за положителна акция, упованията са за остро противоборство. Основната причина е посоченото от социолозите леко преимущество на Българска социалистическа партия пред ГЕРБ. Успех на левицата на 26 май би засилил желанието й да провокира предварителни парламентарни избори. За ръководещата партия първото място би означавало закрепване на изгубеното доверие след серията апартаментни кавги.

Кампанията стартира през днешния ден, месец преди датата за гласоподаване, само че множеството участници са решили да не вършат политика на Разпети петък.

ГЕРБ ще показват какъв брой са създали

Много преди да е обещано формалното начало на предизборната пропаганда, политици от ГЕРБ обикалят страната с националната си самодейност " Европа в нашия дом ". Първата такава колекция беше още на 11 февруари във Велико Търново. На поредност от срещи водещи фигури от партията и държавното управление показват развиването на другите обитаеми места в съответния район и по какъв начин европейската взаимност е съдействала за това. Освен това партийните деятели следват дадените от Борисов насоки да популяризират триумфите на ръководството и да реагират на офанзивите от политическите съперници. " Европейските " срещи ще бъдат съществена част от акцията.

Централното и най-голямото предизборно събитие на ГЕРБ ще е представянето на водещия претендент на ЕНП Манфред Вебер на 19 май в столичната " Арена Армеец ". На събитието ще бъдат показани и претендентите на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

Все още не са планувани концерти на предизборните събития.

Българска социалистическа партия търси компромати

Българска социалистическа партия ще употребява митинга на Деня на труда - 1 май, с цел да открие предизборните си изяви. Очаква се в София да дойдат хора от цялата страна, които да изискат " Справедливост в този момент " - мотото на акцията.
 Българска социалистическа партия показа листата си за евроизборите
© Юлия Лазарова

Българска социалистическа партия показа листата си за евроизборите

Иначе партията е в акция от средата на февруари, когато депутатите от " Българска социалистическа партия за България " напуснаха пленарните съвещания на Народното събрание. Кандидатите за евродепутати към този момент обикалят из страната, с цел да показват така наречен Визия за Европа. Търсят се кавги при ръководството на ГЕРБ, които да бъдат разкрити. Водачът на листата Елена Йончева не стопира офанзивите към ръководещите.

Движение за права и свободи - положително

Движение за права и свободи също няма да прави публично разкриване на акцията - за начало на пропагандата се счита представянето на кандидатската листа тази седмица. След празниците следва политици от придвижването и претендентите за евродепутати да тръгнат на обичайните обиколки из страната, като акцент ще бъдат регионите, в които партията е мощна. Обещанието е за положителна акция, без кавги и компромати.
 Листата на Движение за права и свободи се води от водача на партията Мустафа Карадайъ, а втори е депутатът с един работен ден в този парламент Делян Пеевски.
© Надежда Чипева

Листата на Движение за права и свободи се води от водача на партията Мустафа Карадайъ, а втори е депутатът с един работен ден в този парламент Делян Пеевски.

Депутати от Движение за права и свободи разясниха импровизирано пред " Дневник ", че не знаят дали Делян Пеевски ще се включи в обиколките. Самоопределящият се като " съумял младеж " народен представител, който не стъпва в българския парламент, е на второ място в листата. След предишните евроизбори той се отхвърли от място в Европейския парламент, само че този път в Движение за права и свободи се приказва, че се чака да замине за Брюксел. От Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), където членува Движение за права и свободи, са отказали на EurActiv коментар за кандидатирането на Пеевски.

Вътрешна македонска революционна организация - стотици срещи, без провокации

В очакване да събере националистическите гласове Вътрешна македонска революционна организация стартира акцията си през днешния ден. Тя планува 20 концерта на националния артист Илия Луков и срещи с жители, описа шефът на предизборния щаб Юлиян Ангелов, който е втори в листата.

Основият капитал на акцията ни е евродепутатът Ангел Джамбазки, сподели различен народен представител. На срещите се приказва какво е приключил Джамбазки за 5 година в европарламента и излагане на предизборните тези на Вътрешна македонска революционна организация. Те са ограничение на миграцията, отбрана на националните ползи, против " двойните стандарти " и " подмяната на обичайните полезностите ". Основната теза на акцията е " Европа на отечествата ". Предвидените срещи са стотици. Ангелов сподели, че няма да се влиза в оплюване на други партии и съдружните сътрудници от " Обединени патриоти ", даже при провокация.

" Демократична България " с цифрова акция

Освен на обичайна предизборна акция " лице в лице " с обиколка на претендентите в цялата страна и акция на улицата, от " Демократична България " ще заложат и на доста дейна цифрова акция. Акцент ще бъде и набирането на покровители за изборните секции.

Освен това ще бъде публикуван специфичен вестник и уебсайт за европейските избори. " Демократична България " ще осведоми гласоподавателите за правата им, в това число с интерактивна карта за секциите в чужбина, и онлайн наличие.

" Демократична България " има мобилно приложение за информиране и активизиране на членове и симпатизанти.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (273)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР