ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември

...
ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември
Коментари Харесай

ГЕРБ ще търси отговорност от структурите със слаби резултати

ГЕРБ ще организира национална среща на партията на 7 ноември от 12.00 часа в Зала " Люмиер ". За това заяви ръководителят на Националния избирателен щаб на ГЕРБ и регионален координатор на партията в София Цветомир Паунов на конференция в централата на партията. На нея ще участват и ръководителят на партията и министър председател на България Бойко Борисов и членовете на изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат оценени резултатите от завършилите локални избори и ще бъде изработен доклад за политическата активност на партията.

На конференция Паунов и вицепремиерът Томислав Дончев дадоха отговор на рецензиите, отправени от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и гражданския претендент за кмет Мая Манолова.

Кампанията ни беше положителна, е отговорът на ръководещите. Нормално държание на губещия е да търси оправдания, отвън личните си благоприятни условия, сподели Цветомир Паунов. По обвиняванията на Българска социалистическа партия за платен и злепоставен избор Паунов уточни още, че когато загубиш изборите, нормално постоянно търсиш оправдания отвън себе си, без да направиш прецизен и явен разбор за личното ти държание по време на акцията.

" В такава обстановка търсиш оправдания, отвън личните ти благоприятни условия и действително оценка за обстановката в личната ти акция или партия. Това нормално е държание на губещият, който търси оправдания на всички места, само че не и в своите политики и метода, по който е водил акцията. Има законово открит ред и правила за метода, по който всеки един може да потърси правна форма, в случай че е неудовлетворен от изборните резултати. От наша позиция акцията беше положителна, тъй като ние водихме положителна акция. Това, което декларирахме първоначално й, го спазихме и изпълнихме ", добави той.

Паунов показа и резултатите на ГЕРБ в страната, като уточни, че общинските им съветници и кметове на общини са се нараснали. " Реалните резултати: 2015 година Политическа партия ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на регионални центрове, 2019 година - ГЕРБ усилва кметовете си на общини с 10 и към този момент са 140 кмета, от тях 17 са на регионални градове. По отношение на електоралния избор и представителството в общинските препоръки - в 163 общини ГЕРБ е първа политическа мощ. Увеличаваме общинските си съветници с 80 в цялата страна. По отношение на кметовете на общини, да напомня, че в София ГЕРБ има 13 районни кмета, в Пловдив - печелим във всички 6 региона и във Варна - във всичките 5 региона ", заключи той.

Надявам се всеки от подадените сигнали да бъде развързан до дъно, посочи вицепремиерът Томислав Дончев. Кой от кое място е взел парите и по какъв начин разчита да си ги върне, добави той.

" Изборите свършиха, няма потребност от повече пропаганда и агитация. Време е за работа. Сега е време да се вършат разбори. Ние проучваме даже по секции. Първите данни демонстрират, че съхраняваме поддръжката си. Ние сме обект на укори, рецензии, само че всички носим отговорност и сме виновни на всички. Всички играха против нас, което е доста забавен подробност. Единственото, което ги обединяваше, е че бяха против нас ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР