ГЕРБ ще предложи кабинет и имена на министри. Решението обяви

...
ГЕРБ ще предложи кабинет и имена на министри. Решението обяви
Коментари Харесай

Първият мандат: Кандидатът за премиер на ГЕРБ ще представи проектосъстав на кабинет

ГЕРБ ще предложи кабинет и имена на министри. Решението разгласи в Народното събрание номинираната за министър председател Мария Габриел, макар отхвърли за поддръжка от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия.

Преговорите за кабинет навлизат в нова фаза, оповестиха носителите на първия мандат ГЕРБ-СДС. В рамките на тази фаза към този момент с изключение на за политики и цели ще се приказва и за съответни имена на бъдещи министри. Със сигурност ще осъществим мандата, разгласи Мария Габриел.

„ Законите на Крум Зарков ще бъдат признати ”, съобщи Борисов

А Борисов добави, че в случай че няма кабинет с първия мандат, няма да има нито с втория или третия. На този декор - ПП-ДБ потвърдиха позицията си - без поддръжка за първите. А единственият късмет за постоянно държавно управление, което ще ни спести шести следващи избори, е вторият мандат.

Въпреки че получиха два пъти „ не “ от ПП-ДБ и от Българска социалистическа партия, ГЕРБ ще върнат на президента досието цялостна с имена на министри.

„ Ще осъществим мандата и ще дам имена. За мен в този момент е пристигнало време да преминем към идващ стадий – поддръжка за държавно управление с първия мандат с ясни тематики и цели, експертно държавно управление за една година, към този момент ще си приказваме за имена и състав на Министерски съвет “, сподели Мария Габриел
Номинирана за министър председател от ГЕРБ-СДС.

Сега е моментът България да има устойчиво и работещо държавно управление, сподели тя

Лидерът на ГЕРБ удостовери позицията на партията - в случай че не стане с първия мандат, няма да стане нито с втория, нито с третия. А от Политическа партия и Демократична България към този момент гледат към своя ред за досието.

„ Ние сме подготвени да поемем ръководство, належащо е да продължат договаряния. С всички ще приказваме, само че няма да вършим коалиция “, сподели Николай Денков ПП-ДБ.

„ Чисто аритметически ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са повече от 140, нещо не мога да схвана логиката на ПП-ДБ. Българският народ споделя на политиците с разговор да сформирате отговорно болшинство “, разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Българска социалистическа партия през днешния ден обясниха за какво са се изтеглили от договарянията с ГЕРБ.

„ Не може да се съгласим с антисоциални ограничения. Не сме съгласни България да взе участие в непознати геополитически игри. Ако третият мандат е при нас, ще постъпим отговорно “, сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

А Има Такъв Народ считат, че е належащо устойчиво ръководство.

„ Хората виждат блуждаене и се търсят оправдания да няма кабинет. Народът има телефона на политиците и може и да им звънне “, сподели Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ.

Ще разгадавам на необятна поддръжка за изказните цели, сподели претендентът за министър председател от ГЕРБ-СДС

Борисов сподели и по какъв начин в партията са взели решението да желаят оставка на Гешев

„ Взе го решението Мария Габриел с поддръжката на цялата парламентарна група “, изясни водачът на ГЕРБ.

От ПП-ДБ стартират съвещания за конституционни промени.

Междувременно месец след началото на Народното събрание работата най-сетне може и да потръгне или най-малко в правна комисия. Днес ГЕРБ извършиха своята част от джентълменското съглашение. И поддържаха на ротационен принцип за ръководител Стою Стоев от ПП-ДБ. На база на това съглашение за ръководител на Народно събрание беше определен Росен Желязков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР