ГЕРБ ще подкрепят предложението за ротационен председател на Народното събрание.Това

...
ГЕРБ ще подкрепят предложението за ротационен председател на Народното събрание.Това
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепят ротационен председател на Народното събрание

ГЕРБ ще поддържат предлагането за ротационен ръководител на Народното събрание.

Това стана ясно по време на брифинг на водача Бойко Борисов.

" Утре на председателския съвет изразете нашата поддръжка към това решение, с цел да отпуши работата на Народното събрание ", обърна се Борисов към парламентарната група на ГЕРБ.

" Народът не заслужава това, което през днешния ден се случи в Народното събрание. Ние не сме се заинатили. Финансова, политическа, миграционна, енергийна – всяка друга, която приложиш към рецесия, е реалност, а ние продължаваме да се занимаваме какъв да е ръководител на Народното събрание ", съобщи Борисов.

" Христо Иванов и " Демократична България " дават едно рационално предложение и аз им благодаря. Важно е то незабавно да проработи ", добави водачът на ГЕРБ.



" Демократична България " предлага ротация на номинациите за ръководител на 48-ото Народно заседание на двете най-големи политически сили. Това по-рано през днешния ден заяви след съвещание на групата ръководителят ѝ Христо Иванов пред публицисти.

" Има подобен модел в Европейския парламент ", уточни той.

" Утре на председателски съвет взехме решение да отидем с предложение, с което да излезем отвън политическата логичност на лъчение на ръководител, да уточним сред парламентарните групи една стратегия най-малко от дилемите, които са най-спешни, и на тази база да реализираме единодушие за ротация сред номинациите на двете най-големи политически сили ", сподели Христо Иванов.

" Как тъкмо и на какъв интервал от време ще става ротацията е въпрос на техника и на разискване ", изясни той.

По думите му обаче това разрешава към този момент решението да бъде не на база политическа толерантност или непоносимост, а на нуждата да се свърши някаква работа.

" Такова решение би трябвало да включва в себе си като най-малко лъчение на бюджетна и правна комисия като краткотрайни комисии най-малко, тъй че, до момента в който и в случай че се образува политическо болшинство в Народното събрание, въпреки всичко да може да се прави някаква работа ", сподели Иванов.



" Едно такова предложение стъпва на това, че има стратегия най-малко ", акцентира Христо Иванов. Той уточни, че като най-малко тази стратегия би трябвало да включва бюджета и законите, свързани с Плана за възобновяване.

По-рано през днешния ден Народното събрание прекъсна днешното си тържествено съвещание след две несполучливи процедури да избере ръководител. Депутатите ще се съберат още веднъж на следващия ден, от 10:00 часа, с цел да потърсят решение на създалата се обстановка. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР