ГЕРБ ще подкрепи разполагането на натовски военни сили на територията

...
ГЕРБ ще подкрепи разполагането на натовски военни сили на територията
Коментари Харесай

Борисов: Ще подкрепим разполагането на натовски сили в България

ГЕРБ ще поддържа разполагането на натовски военни сили на територията на България. Това съобщи водачът на партията Бойко Борисов. " Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, самолети, кораби по проекта на НАТО, ние ще ги подкрепим. Защото ние сме уверени, че единствено общата защита на всички като един ще спрат експанзията. И сме уверени, че в случай че се допусне поради никаквата ни политика сега, спор, ще понесем тежки загуби. Дали американски, дали френски, дали каквито и да са бойци - те са натовски. Така че ние поддържаме ", сподели той пред пред членове на ГЕРБ.

" Трябва да бъдем извънредно решителни и в случай че ръководещите имат куража и волята, да подкрепим всяко едно решение, което подсигурява нашата отбранителна сигурност. Казвам отбранителна. Това не значи да изпращаш войски, а според проектите на щабовете на НАТО да извършите нашите съюзнически договорености. И по никакъв метод да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем оптимално решителни. И изобщо тук не става въпрос за нашите връзки с Русия. Отзад на картата ще покажем нашите връзки ", съобщи още някогашният министър председател.

Той подлага на критика външния министър Теодора Геночвка. " Дни наред очаквам външния министър да има дейна дипломатическа активност, а тя даже не отива на съвета на външните министри, а изпраща заместител. В момента България като една от страните - най-тежко застрашена, в случай че се стигне даже до местен спор и наказания против Русия, ще бъде пострадала. Тука външният министър всеки ден би трябвало да е в една от тези сериозни страни, в това число в Москва, в това число и Брюксел ", уточни Борисов

По мотив доставките на газ у нас водачът на ГЕРБ упрекна ръководещите в непросветеност. " Дори аз съм изумен - такава непросветеност по отношение на доставките на газ - че министъра на енергетиката е незапознат, те всички го виждат. Четох заглавие - ще сменяме с Гърция, ще даваме ток, ще взимаме газ. Една от тактиките на Русия е да набива клинове. учудваща е такава непросветеност, че Русия ще ни спре кранчетата. Тя няма интерес да бомбардира този поток ", сподели той. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР