ГЕРБ ще обяви утре (10 май) пред лидерите на останалите

...
ГЕРБ ще обяви утре (10 май) пред лидерите на останалите
Коментари Харесай

ГЕРБ ще предложат правителство с първия мандат и техен премиер

ГЕРБ ще разгласи на следващия ден (10 май) пред водачите на останалите парламентарни сили своя претендент за министър председател с първия изследователски мандат.

Това разгласи на брифинг в централата на ГЕРБ водачът Бойко Борисов, заяви БНР.

Той се обърна към „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за поддръжка за програмно държавно управление с къс управнически небосвод:

" И съгласно мен по този метод подредено, въз основата на стратегии, на база на цели, на база на цели, за малко време - дали е половин, една. година и половина, както Асен Василев споделя, това няма значение. Нашият министър председател ще е човек, който може да изведе стопанската система, промишлеността, модернизацията в посока, в която всички ние чакаме. Кой ще влезе в този кабинет от двете партии или от четирите, отново е без значение. Важното е да са хора, които знаят защо иде тирада и да го създадат бързо и съм уверен, че народът ще го оцени. Ние нашата жертва я вършим ".

Борисов отхвърли да разяснява детайлности към личността на претендента за министър председател и за възможните претенденти за министри. Той съобщи, че в случай че не срещнат поддръжката на ПП-ДБ ще разчитат на останалите парламентарни групи да споделят отговорността за ръководството на страната. 

Независимо от развиването на договарянията ГЕРБ наложително ще предложи своя състав и конструкция на държавно управление пред президента Румен Радев.

" Ще предложим неоспорим министър председател, ще го създадем на следващия ден в Народното събрание пред водачите на всички партии. Повярвайте ми изборът ни е за точния миг, правилния миг за това, което българите чакат. Те чакат да се постави ред в хаоса, да проработят еврофондовете и ПВУ, чакат процедурите по Шенген, Еврозоната, чакат правосъдната промяна ", безапелационен е Борисов.

По думите му, претендентът им за министър-председател е горделивост за България и горделивост за Европа. Правителството ще е на база цели и цели, уточни Борисов и се обърна с зов към всички партии: " Избори през август, без бюджет, е злополука ".

" Всеки виновен политик, всеки който взима заплата за тази работа, а всички ние сме такива в Народното събрание, не може да остави Народното събрание да работи месец и нещо без да създаде нищо ", уточни водачът на ГЕРБ.

" Не можем да остави и в идващите дни, месеци, хаосът в страната да продължи. Виждате нечувана инфлация, миграция, обедняване, произшествия, убийства, грабежи, безусловно никаква вероятност за България след двете години ", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна и към ПП-ДБ:

" Слагаме на масата програмата, целите, допустим министър председател, който ще оповестя на следващия ден и вършим държавно управление. Категорично сме решени да го създадем, каквото и да ни коства това, в случай че не стане с вторите, с останалите. Ние не можем повече да разделяме партиите в Народното събрание. Всички те са излъчени от българския народ и ще се съобразим с това ", уточни Борисов.

Според водач на ГЕРБ, президентът Румен Радев е безусловно прав, че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят, да вземат в някой град повече кмет, е безконтролно и за сходни хора няма място в политиката.

" Ние осъзнаваме цялата си отговорност, хейтът, който ще се отнесе ", акцентира Борисов.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР