ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да бъде първа политическа

...
ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да бъде първа политическа
Коментари Харесай

Захариева: ГЕРБ ще положи всички усилия да е първа политическа сила

ГЕРБ ще направи всичко допустимо, с цел да бъде първа политическа мощ и да предложи кабинет. Това съобщи Екатерина Захариева от ГЕРБ по Дарик Радио. Според Захариева изборите не са персонални за водача на партията Бойко Борисов, само че са станали съвсем всекидневие и са извънредно значими.

„ Ние сме фокусирани да бъдем първа политическа мощ. За следващ път ще създадем всичко допустимо, с цел да има държавно управление. Ще предложим кабинет и ще водим диалози с всички “, посочи Захариева и увери, че по време на договарянията всичко ще бъде транспарантно, като няма да има коалиция „ Магнитски “ или „ Хартиена бюлетина “.

Според Захариева българската прокуратура би трябвало да си прави работата без значение дали има, или няма описи. „ Лицата от дълго време се проверяват, знам, че Владислав Горанов е бил разпитван по обвиняванията на господин Божков. Този лист няма юридическа стойност. Г-н Горанов и обществено изясни случая с изказванията на Божков “, разяснява тя и посочи, че страната ни би трябвало сама да си решаваме проблемите, а не да чака някой извън.

Екатерина Захариева е на мнение, че никой от българските жители не го интересува цялото нещо с изолираност и статукво. „ Ако се фокусираме върху това, което ни сплотява – еврозона, Шенген, понижаване на инфлацията, все ще намерим точките “, добави тя. По думите й от ГЕРБ са предупреждавали, че с политиката на предходния постоянен кабинет, с невнасянето на законите, страната ни се отдалечава от еврозоната.

„ Ако участието в чакалнята са политически, това значи политическо доверие към страната, а самото участие е механически аршин. Политическото доверие е обещано по време на нашето държавно управление, в този момент те просто трябваше да свършат тази работа и да държат инфлацията в естествени равнища. Много е надценено, че говоренето против Европейски Съюз носи дивиденти “, акцентира Захариева и добави, че пътят ни към Шенген не е блокиран.

Искането на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ за импийчмънт на президента е смешно.

„ Аз се смях като видях от къде идва. Колегите от Демократична България и Политическа партия изнесоха цялата акция на президента. Те раздаваха листовки не на Лозан Панов, а на президента Радев. Начинът да не ръководи Радев е да се излъчи кабинет “, безапелационна бе тя.

Според нея партиите би трябвало да се финансират от държавния бюджет. „ Финансирането би трябвало да бъде такова, че да стига за естествена политическа активност, с цел да може хората да са сигурни, че партиите не зависят от тази или онази компания “, сподели още Екатерина Захариева.
ТЕМА преди 3 часа 426 преди 3 часа 1778 преди 4 часа 2425
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР