ГЕРБ сезира Специализираната прокуратура и КПКОНПИ за евентуални закононарушения и

...
ГЕРБ сезира Специализираната прокуратура и КПКОНПИ за евентуални закононарушения и
Коментари Харесай

ГЕРБ даде Кацаров на спецпрокуратурата и КПКОНПИ |

ГЕРБ сезира Специализираната прокуратура и КПКОНПИ за възможни престъпления и закононарушения за персонална полза, осъществени от доктор Стойчо Кацаров, до момента в който е бил длъжностен министър на опазването на здравето. 

" Предаваме документи, разкриващи обстоятелства и условия за възможни закононарушения по време на работа и спор на ползи, осъществени от Стойчо Кацаров. Сезираме спецпрокуратурата с молба да се извърши инспекция дали има закононарушение за персонална полза от страна на министър Кацаров ", заяви някогашният здравен министър и народен представител от ГЕРБ Костадин Ангелов. 

До 10 юни 2021 година Стойчо Кацаров е бил ръководител на управителния съвет на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето (ЦЗПЗ).

" Един от главните планове и действия на този център е Националната система за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории. За осъществяването на тази активност ЦЗПЗ подписва контракти с лечебните заведения за външна оценка на качеството на клиничните лаборатории. Договорите са възмездни с уредени в тях хонорари ”, обясни Костадин Ангелов.

Според документите, които ГЕРБ е получила от настоящия здравен министър проф. Асен Сербезова, три лечебни заведение са взели суми по контракти, подписани с ЦЗПЗ. Разплатените суми са отишли към МБАЛ Шумен, УМБАЛ " Св. Георги " и УМБАЛ " Свети Иван Рилски ".

Докато Кацаров е бил министър и ръководител на ЦЗПЗ, е почнал процедура за изменение на наредбата за одобряване на стандарта по клинични лаборатории. Костадин Ангелов счита, че това слага под подозрението дали някогашният здравен министър не е трансформирал съзнателно медицинските стандарта за облекчение активността на сдружението си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР