ГЕРБ сезира Районната избирателна комисия в Смолян за нарушения, извършени

...
ГЕРБ сезира Районната избирателна комисия в Смолян за нарушения, извършени
Коментари Харесай

ГЕРБ-Смолян: Областният председател на БСП заплашва членовете на СИК

ГЕРБ сезира Районната изборна комисия в Смолян за нарушавания, осъществени от регионалния ръководител на Българска социалистическа партия Рабие Кьосева в качеството ѝ на политически представител.

„ С сегашния сигнал Ви сезираме по отношение на получени многократни позвънявания от членове на Секционните изборни комисии /СИК/ в предизборния щаб на ГЕРБ във връзка нерегламентирани намеси, директно вмешателство и опити за интервенция в работата на секционните изборни комисии на територията на град Смолян от лицето Рабие Кьосева – политически представител на Българска социалистическа партия “, написа в сигнала, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В него е обяснено, че Кьосева в днешния избирателен ден при визитите си в голям брой изборни секции в град Смолян е отправяла закани към членове на СИК, „ че при отразени ремонти в протоколите на СИК тя персонално няма да им ги одобри при отчитането им в РИК”.

„ С тези и други свои дейности отвън кръга на пълномощията си Кьосева безусловно попречва свободното и умерено протичане на изборния развой в изборните секции, с което си приписва права отвън пълномощията си, като изземва и лимитира пълномощията на СИК по смисъла на ИК “, се добавя в сигнала.

Политическа партия ГЕРБ желае от РИК да се подхващат ограничения против нерегламентираните намеси на Рабие Кьосева и да й бъде наложена глоба за нарушаване на съображение чл.495, ал.1 от ИК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР