ГЕРБ се уплаши, че третият мандат може да дойде при

...
ГЕРБ се уплаши, че третият мандат може да дойде при
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ се уплаши, че ние може и да получим третия мандат

ГЕРБ се уплаши, че третият мандат може да пристигна при " Демократична България ".

Това сподели пред бТВ съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Той съобщи, че неговата групировка е подготвена да поеме отговорността за кабинет, който да може да реши пет огромни национални задания. И тези задания ще бъдат сложени под подозрение, в случай че се отиде на избори.

" Те приключват архитектурата на европейска България - Шенген, Еврозона, съдебна промяна, проект за възобновяване и рационализация на българска войска. Големият въпрос към всички политичекси сили е дали сме подготвени да излезем от естествената политическа логичност, да оставим настана разправиите и да формираме ръководство, което да реши тези задания. Ние за тези задания можем да изиграме ролята на моста.

Третият мандат е срещу естествената политическа логичност, не е ръководство на някой, който е спечелил избори. Никой не приказва за обединения, не приказваме за това ", сподели още Иванов.

Той добави, че разликите сред партиите няма да се преодолеят.

" Просто ще покажем дали може да ги оставим в скоби, а пред скоби да извадим тези национални задания. Ще изпуснем влака за завършване на интеграцията в Европейски Съюз ".

Това предизвести още Иванов. И добави:

" Готови сме да застанем в средата на това полесражение и да се опитаме да вземем ролята на медиатора ".

Иванов посочи, че това е неблагодарна роля. Защото в случай че има крах, отговорността ще е на медиатора, само че в случай че има триумф, всички ще желаят да си го припишат.

" Това е ориста на този, който се заеме с третия мандат. Не е въпросът да желаеме от някого поддръжка. Няма да желаеме поддръжка от никого. Просто приказваме от името на императива да има държавно управление и да свърши избрана работа. Всеки пред своите гласоподаватели ще би трябвало да дава отговор, Да не приказваме за обединения и взаимни ръководства ", прикани още веднъж Иванов.

Той посочи, че би трябвало да се види първо на кого президентът ще даде мандата.

" Ще стъпим върху цели, търсене на единодушие, не единодушие за състав и взаимно ръководство. Това явно няма по какъв начин да работи при тия разделения и кардинални несъвместимости.

Винаги сме казвали, че в тази обстановка може да сработи единствено кабинет, в който няма политически водачи ", продължи съпредседателят на Демократична България.

Според него фактът, че Бойко Борисов съобщи, че Иванов би трябвало да стане министър председател, е политическа конспирация и " отстрелване ".

Досега от ГЕРБ постоянно са изтъквали " Демократична България " като вероятен сътрудник, напомни още Христо Иванов.

" Сега леко се тормозиха, че ще вземе да пристигна мандатът при нас. Ще би трябвало да се откажат от желанието си да вървят на избори ", сподели той.

Уплахата на ГЕРБ идвала от това, че може да им се наложи да отговорят на един прост въпрос - поддържат или не поддържат конституционна промяна на прокуратурата.

" Те бягат от този въпрос като неприятен възпитаник от матура ", посочи той.

Иванов сподели, че разговорът по тези задания в никакъв случай не е преустановяван от страна на " Демократична България ".

" Водим разговор, само че не разрешаваме взаимни отстъпки с в действителност значимите задания ", посочи той.

Според него предизвикването е следното:

" Готови ли сме да не се съгласим, да не създадем коалиция, само че да излъчим едно техническо ръководство, което да приключи тези цели ".

Според Иванов хората, кото биха влезнали в сходен кабинет, би трябвало да са специалисти, само че и да им се има политическо доверие.

" Който и да получи мандата, ще би трябвало да търси формула, която да получи доверие на огромните политически сили. По-големият въпрос е по какъв начин ще работи този кабинет ", сподели Иванов.

В отговор на въпрос какво ще е държанието на " Демократична България ", в случай че мандатът отиде при Българска социалистическа партия, той посочи, че една от най-важните тематики за групировката е ясна позиция във връзка с съветската експанзия в Украйна.

" Ще беседваме с всеки, който получи третия мандат, ще забележим какво можем да реализираме ", изясни Иванов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР