ГЕРБ се отказа от намерението месечните детски добавки през следващата

...
ГЕРБ се отказа от намерението месечните детски добавки през следващата
Коментари Харесай

Искрен Веселинов, ВМРО: Всяко дете да получи държавна подкрепа

ГЕРБ се отхвърли от желанието месечните детски добавки през идната година да са без рентабилен аршин и за всички фамилии. Обратът идва с промени в проектозакона за Държавния бюджет преди разискването му на второ четене, импортирани в последния работен ден. Това провокира напрежение в ръководещата коалиция. От Вътрешна македонска революционна организация реагираха с остра декларация и обявиха, че няма да поддържат текстовете при разискването на бюджета. В утринния блок на Българска национална телевизия тематиката разяснява и депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

" Това беше една от най-позитивните хрумвания в границите на този план за бюджет. Ние горещо я подкрепихме, тя мина през Министерски съвет и внезапно сред двете четения отпадна, изясни националният представител.

Ние изрично споделяме, че няма да подкрепим анулацията. Внесли сме текст с корекция на закона, съгласно която въобще да отпадне подоходния аршин ", акцентира Веселинов.

По думите му, за следващ път се връщаме в една обречена парадигма от 15 години, в която пари има единствено за маргиналните пластове и за децата на тези, които не си заплащат приходите.

" Въпросът има две решения - едното е да падне подоходното ограничаване за приемане на детски и второ - по този начин нареченото фамилно подоходно облагане, при което фамилиите да могат да получат облекчения, когато попълнят данъчните си заявления за идната година.

Държим всяко българско дете да получава държавна поддръжка ", безапелационен е депутатът.

Относно напрежението в обединението, Веселинов съобщи:

" Като народен представител от Вътрешна македонска революционна организация аз не се усещам добре, мисля че това е един от многото образци по какъв начин не се прави политика и по какъв начин не се построяват връзки. Това е следващия образец за напълно сбъркани цели.

Някой в случай че желае да трансформира нещо, дано госпожа Менда Стоянова да се събере Коалиционен съвет. Това е редът в обединението. Решението за анулация не е коментирано нито с нашата квота, нито със Съвета на обединението, " акцентира Веселинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР