"ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори,

...
"ГЕРБ се опитва да размие наказателния вот на предстоящите евроизбори,
Коментари Харесай

Коалицията на ГЕРБ е признак на уплах, твърди политолог

"ГЕРБ се пробва да размие наказателния избор на идните евроизбори, а Българска социалистическа партия се пробва да го притегли към себе си ", разяснява в телевизионно изявление политологът Първан Симеонов.

Според него почивните дни към вота ще се отразят на резултатите на ГЕРБ, защото по-десните гласоподаватели избират да отидат някъде на отмора,със фамилиите и приятелите си, вместо да стоят пред урните, до момента в който гласоподавателите на Българска социалистическа партия пък са по-мотивирани. Симеонов също по този начин разкри, че към 30% от хората вземат решение за кого да гласоподават в последния миг.

По думите на политолога обединението, в която влезе ГЕРБ значи, че от партията са малко уплашени за идните избори и сега се пробват да размият наказателния избор, а Българска социалистическа партия желае да го вземе. Той добави, че доста обединения към този момент играят в ляво-националистическия бранш. Експертът дефинира Ангел Джамбазки като доста забавно събитие, тъй като може и да мине бариерата за влизане.

Симеонов също по този начин изясни, че ГЕРБ са позволили неточност в провеждането на предизборната си акция, защото съгласно него тя се води най-вече с офанзиви против президента Румен Радев и е противоречиво дали с сходни ходове партията ще уплътни периферния си електорат.

Анализаторът установи, че в тази предизборна акция се случват доста нови неща. Той даде образец с това, че за първи път се организира акция, която се води от Борисов, а не от Цветанов. Следващият подобен образец е огромният залог за Българска социалистическа партия.

Симеонов дефинира предходните избори като безинтересни, до момента в който идните назова доста значими и за България, и за Европа. Той акцентира, че преднината Българска социалистическа партия работи мобилизиращо на електората на ГЕРБ и по тази причина от левицата са се "снишили и пропагандират своите хора, а не близките ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР