ГЕРБ се е съгласила с искането на ДПС щом партийната

...
ГЕРБ се е съгласила с искането на ДПС щом партийната
Коментари Харесай

ГЕРБ съгласна с идеята на ДПС партиите да се финансират от бизнеса

ГЕРБ се е съгласила с настояването на Движение за права и свободи щом партийната дотация се понижава, то да се даде опция за финансирането им от предприемачи. Управляващата партия се е срещнала с Движението, на която е била разисквана тематиката.

Това заяви ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ в наличието на депутата и медиен магнат Делян Пеевски и други народни представители от партията. Очаква се тази седмица законопроектът на Министрския съвет за орязване на дотациите от 11 лв. на 1 лев за автентичен глас да влезе за дефинитивно разискване в пленарната зала

От Движение за права и свободи към този момент са внесли сред двете четения предлагането си за 0 лв. партийни дотации и американски вид на финансиране. ГЕРБ обаче не престават да държат въпреки всичко да има дотация и тя да е 1 лев на автентичен глас.

“И ГЕРБ са съгласни, че с 1 лева дотация няма по какъв начин партиите да финансират активността и акциите си “, сподели Карадайъ и по-късно разгласи, че най-голямата партия се е съгласила с концепцията на Движението за отворено финансиране.

Попитан дали с този модел на финансиране партиите няма да станат подвластни от предприемачи, той отговори: " Партиите по някакъв метод ще финансират активността си. Нашето предложение е да бъде обществено, да няма анонимни дарения. Мисля, че е правилно нашето предложение - въпреки всичко да има гласност при финансирането на партиите и да се знае от кои юридически и физически лица се получават дарения ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР