ГЕРБ-СДС започват днес по сектори да разговаря по програмата на

...
ГЕРБ-СДС започват днес по сектори да разговаря по програмата на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ПП-ДБ да кажат, ако ДПС са по-приемливи за тях

„ ГЕРБ-СДС стартират през днешния ден по браншове да беседва по програмата на ПП-ДБ, с цел да забележим какъв брой е реалистична, дали е надценена, дали е финансирана. Ясно е, че 50 млн. в инфраструктура за Юг-Север ги няма ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

" ПП-ДБ да кажат, в случай че Движение за права и свободи са по-приемливи за тях ". Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание за договарянията с ПП-ДБ.

Борисов разгласи, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС стартира да беседва по програмата на ПП-ДБ, с цел да се види какъв брой е реалистична и дали е надценена. Той отговори на въпрос кое е по-решаващо за кабинет програмата или министрите, като съгласно него това е програмата. " Ако ние се разберем по програмата, няма да има значение в кой мандат ще се случи ", сподели водачът на ГЕРБ.

" Опитах се да се абстрахирам от утринните коментатори, само че не е почтено към нашите гласоподаватели да го направя. Ние не сме поставяли ултиматуми, благодаря на акад. Денков, че го сподели. За да приказваш за втори мандат и да казваш, че няма да покажеш държавно управление, до тогава е някак си нелогично. Второ, когато казваш, че не искаш поддръжка от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, а от другите ", разяснява водачът на ГЕРБ.

Той разкритикува метода ПП-ДБ да изясняват, че с ГЕРБ няма да се получи, само че с другите би могло и да получават плаващо болшинство.

„ Няма да се получи по този метод. Избягвам думите ултиматум, предизвестие. Едва ли не Гюров говореше за успеха си, надали не имало парламент поради тях, това не можем да им го спестим, тъй като не е правилно. Парламент щеше да има без тях “, сподели Борисов.

Борисов означи, че ще прояви самообладание, макар обидното отношение на ПП-ДБ и съгласно него въпреки всичко днешния ден би трябвало да се употребява, с цел да се видят стратегиите, като водачът на ГЕРБ е оптимист, че по тази тематика ще има схващане. „ Ние сме откровени, правилни и точни и ще продължим и през днешния ден, въпреки че трябваше 10.00 ч. да почнем - те не са подготвени. Нашите депутати отидоха да ги поканят групите да работят ", добави още Борисов.

Според него за предстоящ кабинет няма смисъл да се приказва за квоти, а най-хубавото от всички партии. Той означи, че специалистите на ГЕРБ са станали политици. " Краси Вълчев, какъв политик е - той е специалист ", счита Борисов. „ Ако нямат сериозен проект да създадем държавно управление - това е към този момент бих го нарекъл изнудване. Няма да ви кажем нищо, провалете си вашия мандат, скарайте се с всички останали, с цел да можем след вас да минем и да си приказваме с тях ".

Според него също по този начин ПП-ДБ към този момент признават, че ГЕРБ е първа мощ с избора на ръководител и по тази причина, че са споделили, че им разрешават да ги управляват. „ Виждате ли какъв брой е неуместно даже и това – в случай че ние сме неприятни, даваш на неприятния да те управлява. Има ли логичност? Няма “, съобщи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР