ГЕРБ-СДС ще вкара 80 депутати в 50-ото Народно събрание, спрямо

...
ГЕРБ-СДС ще вкара 80 депутати в 50-ото Народно събрание, спрямо
Коментари Харесай

Маркет линкс: ГЕРБ с 80 депутати, ПП-ДБ с 55 в следващия парламент

ГЕРБ-СДС ще вкара 80 депутати в 50-ото Народно заседание, по отношение на 69 в този момент. При ПП-ДБ има спад – от 64 народни представители до 55 в идващия парламент. 

Това демонстрират резултатите от националното изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “, извършено измежду 1007 лица над 18 година в страната в интервала 27 април – 9 май по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

При Движение за права и свободи се чака растеж – от 36 на 41 мандати. „ Възраждане “ ще вкара двама депутати повече в 50-ия парламент – 39. При Българска социалистическа партия също ще има растеж – от 23-ма представители в 49-ото Народно събрание на 25-ма в 50-ото, демонстрират още данните. 

Според изследването ГЕРБ-СДС още веднъж ще има шестима евродепутати. ПП-ДБ ще вкарат четирима, „ Възраждане “ – трима, Движение за права и свободи – двама, толкоз ще има и Българска социалистическа партия.

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа, ползвайки се с поддръжката на 26% от гласоподавателите на парламентарния избор и с 26,4% за евроизборите. Коалицията „ Продължаваме промяната-Демократична България “ е втора със 17,7% при изборите за народни представители и с 18,6% за евродепутати.

Движение за права и свободи е трета мощ – 13,2% поддръжка на парламентарните избори и 11,7% на евровота. „ Възраждане “ би получила 12,9% в изборите за Народно събрание и 11,1% в изборите за членове на Европейския парламент. Българска социалистическа партия е на пето място с 8,1% на парламентарните избори и 8,4% на европейските.

Според прочуването под чертата на парламентарния избор остават „ ИТН “ с 3,2%. Партията на Слави Трифонов има 2,4% поддръжка за евровота.

Новосъздадената коалиция „ Солидарна България “ на Мая Манолова и Ваня Григорова получава 1,8% за изборите за Народно заседание и 2,3% на евроизборите. Коалицията „ Синя България “ ще има 1,4% на парламентарните избори и 1,5% на европейските.

8,7% са показали, че не са решили за кого ще гласоподават на парламентарния избор, а 10,1% се двоумят за евровота. Над 3% биха отбелязали „ Не поддържам никого “ и в двата типа избори.

45,8% от интервюираните са дали отговор, че ще гласоподават в изборите за народни представители, а 43,9% - за членове на Европейския парламент. 

--------------------------------------------------

Резултатите са от националното изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “, извършено измежду 1007 лица над 18 година в страната в интервала 27 април – 09 май 2024 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР