ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и Има такъв народ“

...
ГЕРБ-СДС ще приемат експерти от ДПС и Има такъв народ“
Коментари Харесай

„Аспарух да преоснове държавата“: В проектокабинета на ГЕРБ ще има експерти от ДПС и ИТН

ГЕРБ-СДС ще одобряват специалисти от Движение за права и свободи и „ ИТН “ за държавно управление, съобщи Теменужка Петкова в изявление за Нова телевизия. Новината идва ден, откакто стана ясно, че Движение за права и свободи и Има Такъв Народ ще поддържат експертен кабинет на първата политическа мощ. По думите на Петкова сега текат диалози за състав. 

Тя обаче не посочи кои министерства от коя политическа групировка ще бъдат поети.

Целта е да бъдат открити в действителност най-хубавите специалисти за всяка позиция, с цел да изведем България от рецесиите. В момента текат диалози, които ще продължат до понеделник, в това число ”, разяснява тя.

Петкова акцентира, че от ГЕРБ-СДС ще изпълнят мандата и Мария Габриел ще показа пред президента състав и конструкция на Министерски съвет. От партията ще разчитат на поддръжка от „ всеки един български депутат, който милее за България и е задоволително виновен ”.

На този декор зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев разяснява пред BTV, че в проектокабинета не би трябвало да има ярки политически фигури, с цел да се успокои обстановката. По думите му това, че Движение за права и свободи и Има Такъв Народ ще поддържат ГЕРБ, е „ политическата цена, която всеки би трябвало да заплати. “

Ние сме в обстановка, в която би трябвало да пристигна Аспарух и да преоснове страната. Всички имат виновност за тази обстановка. Но не би трябвало да сме обвинени като най-големите носители на тази виновност. Виновни са както тези, които са взели участие, по този начин и тези, които са мълчали “, акцентира той.

Допълни, че не вижда смисъл да поддържат възможен кабинет на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Няма никаква логичност, в случай че не бъде формиран кабинет с първия мандат, да подкрепим втория. Или има болшинство за парламентарен кабинет, или няма. “
ПП-ДБ може да показа различен състав на проектокабинет
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев разяснява в изявление за Българска национална телевизия, че е допустимо е предлаганият от ПП-ДБ за министър председател с втория мандат - акад. Николай Денков да предложи различен състав на проектокабинет.

По думите му „ за коалиция с ГЕРБ и дума не може да става и няма да подкрепим държавно управление с първия мандат. Той изрично акцентира, че няма късмет депутати от Демократична България да оказват помощ ГЕРБ да събере изчезналите 5 гласа за поддръжка за държавно управление при гласуването в зала.

Няма по какъв начин да има скрито гласоподаване на кабинета „ Габриел “. Винаги преди сходни гласувания стартират клюки - едни няма да влязат, други били купени, само че политическата цена, която ще бъде платена от политическата мощ, която се опита да направи сходно нещо, ще е толкоз висока, че нямам доверие такова нещо да се случи “, сподели Мирчев.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР