ГЕРБ-СДС ще използва първия мандат с техен премиер. Това обяви

...
ГЕРБ-СДС ще използва първия мандат с техен премиер. Това обяви
Коментари Харесай

Борисов: Ще използваме първия мандат с наш премиер

ГЕРБ-СДС ще употребява първия мандат с техен министър председател. Това разгласи водачът на партията Бойко Борисов. И добави, че имената на кандидат-министрите ще бъдат разисквани с всички парламентарно показани партии.

„ Нашата изпълнителна комисия реши да използваме първия мандат с наш министър председател и да съставим държавно управление. Обръщам се към всички партии – избори през август, без бюджет, с изоставено служебно държавно управление, ще докара до злополука ", сподели Борисов.

„ Всеки виновен политик, всеки който взима заплата за тази работа, не може да остави Народното събрание да работи един месец, без да създаде нещо. Не може да остави хаосът в страната да продължи - нечувана инфлация, миграция, обедняване, произшествия, убийства, грабежи. Абсолютно никаква вероятност за България ”, добави водачът на партията.

Името на оферти от ГЕРБ министър председател ще стане ясно в сряда. Партията ще обяви решението си в Народното събрание пред лидерите на всички обединения в националното заседание.

„ Ще предложим неоспорим министър-председател. Изборът ни е това, което българите чакат. Нашият министър председател ще е човек, който може да изведе стопанската система, промишлеността и модернизацията в посока, която чакаме ”, посочи Бойко Борисов.

Според него президентът Румен Радев е безусловно прав, че „ страхът и дребните игрички на партиите са безотговорност и за сходни хора няма място в политиката ".

„ Съзнаваме цялата си отговорност. Който го е боязън от мечки, не върви в гората ", акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна и към вторите в Народното събрание - ПП-ДБ. „ Слагаме на масата програмата, целите, допустим министър председател и вършим държавно управление. Категорично сме решени да го създадем, каквото и да ни коства това. Ние не можем повече да разделяме партиите в Народното събрание. Всички те са излъчени от българския народ и ще се съобразим с това. Нямаме условия към личностите в този кабинет. Няма значение дали са специалисти, или партийни фигури, ще гледаме единствено дали си правят работата ", изясни Борисов. 

„ Имената на министрите ще поделим с тези, които се съгласят да носят споделена отговорност с нас. Гарантирам, че ще влезем и в еврозоната, и в Шенген, в случай че сме дружно с програмно държавно управление ", съобщи водачът на ГЕРБ. 

Според Борисов народът ще оцени тези, които поемат отговорност и сложат ползите на партията на назад във времето.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР