ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са постигнали консенсус следващото разглеждане на

...
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС са постигнали консенсус следващото разглеждане на
Коментари Харесай

Управляващите се разбраха: Гледат Конституцията отново на 8 декември

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са постигнали консенсус идващото разглеждане на измененията в Конституцията да е на 8 декември. Това разгласи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Разбрахме се идващото четене на Конституцията да бъде на 8 декември. Очакването е идната седмица по-късно – 12, 13, 14 декември да се развият останалите четения “, съобщи Христо Иванов.

Той изясни, че до решението се е стигнало след разисквания през днешния ден с ръководителя на Народното събрание.

" Надеждата е, че ще приключим до Коледа с конституционните промени. Разбира се, това ще се случи с бюджета, тъй че ще забележим дали ще се съблюдава с този график. Осми декември е сигурната дата “, сподели още Иванов.

Съпредседателят на ПП-ДБ е оптимист, че всички корекции и оферти за промени ще бъдат изчистени до датата за разглеждане на конституционните промени.

" Промените в Конституцията са единствено първата крачка към модернизацията и промяната на правосъдната власт. Следващата стъпка ще бъдат промени в законодателството на процесуалните закони, институционалните промени. Изобщо не считаме, че нещата ще приключат тогава. Процесът е дълъг и нямаме време да се бавим. Минаха месеци на полемики “, сподели съпредседателят на ПП-ДБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР