ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН подариха на Украйна 100 БТР-а

...
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН подариха на Украйна 100 БТР-а
Коментари Харесай

НС подари 100 БТР-а на Украйна

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ подариха на Украйна 100 БТР-а откакто гласоподаваха на първо четене Законопроект за одобрение на Споразумението сред Министерство на вътрешните работи и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника. Това стана с гласовете на 152 депутати, 57 гласоподаваха " срещу ", а " въздържали се " нямаше. " Възраждане " и Българска социалистическа партия не поддържаха предлагането.
По време на дебатите в залата присъстваше и министърът на защитата Тодор Тагарев. Той беше посрещнат със викания: " Оставка! " от депутатите от " Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане " и Има Такъв Народ.  
За следващ път предадохте националните ползи на страната, съобщи след гласуването депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов. По думите му живеем в страна на парадоксите. " В Комисията по защита има единствено двама сътрудници, приключили военни учебни заведения, само че всички схващат от защита и национална сигурност. Предполагам, че съвсем половината от мъжете в Народно събрание не сте ходили в казарма, не сте виждали онлайн автомат, може би най-сложния апарат, който сте държали в ръцете си е джой-стика на военна електронна игра. Но се подписвате мъжката под всички документи, свързани с националната сигурност ", обърна се към ръководещото болшинство Борислав Гуцанов.  
" 34 години говорите, че вършиме рационализация на армията. От над 110-хилядна войска, сега сме под 20 хиляди. Имали сме 44 000 хеликоптера. В момента се броят на пръстите на едната ръка. От 220 изтребителя в този момент нямаме и 8. Чакаме ги да дойдат пета година, откакто към този момент сме платили 2,2 милиарда. Платихме и вторите, което прави сумарно 5 милиарда. От 2400 танка сега няма и 10%. От 800 БТР-а да подарите 100 на Украйна, вместо да бъдат употребявани за нашата войска. 34 години нахално крадете от армията и се облагодетелствате за сметка на страната и нейната и сигурност ", уточни Гуцанов.
Само преди седмица гласувахте да закупим сходни на тези машини - американските страйкъри. МО слугинажки си постави наколенките и изиска с писмо да ни дадат оферта. През 2018 година, когато ГЕРБ бяха на власт, беше гласувано за закупуването сходни за 1,2 милиарда лева Как по този начин Министерски съвет без да се събере и разиска гласоподава за 1,370 милиарда, само че към този момент $ за едни машини, които са съвсем на 40 години ", напомни Гуцанов.
Той прикани ръководещата сглобка да отдръпна предлагането си за даване на въоръжение на Украйна. " Да не се чувствате национални предатели и да се срамувате от решенията си след години - спрете се! И  помислете за България, бъдете български народни представители, а не непознати! ", акцентира Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР