ГЕРБ-СДС поиска да знае предварително кои ще са гостите и

...
ГЕРБ-СДС поиска да знае предварително кои ще са гостите и
Коментари Харесай

ГЕРБ иска да знае предварително за гостите и материалите в антикорупционната комисия на НС |

ГЕРБ-СДС изиска да знае авансово кои ще са гостите и какви ще са материалите, които ще се изслушват и ревизират в парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията.

Предложението на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС бе отхвърлено, само че бе подкрепено Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Днес членовете на комисията обсъждаха правилника си. Обикновено тези съвещания протичат умерено и бързо, защото се преглеждат единствено публицистични промени към вътрешните правила. Все отново обаче желаните от ГЕРБ промени тъкмо в правилника на антикорупционната комисия провокираха интерес.

Маноил Манев аргументира предлагането си с " отрицателни практики " на предходните два Народното събрание. Всъщност в 45-ото Народно събрание и 46-ото Народно събрание такива " отрицателни практики " имаше в ревизионната комисия на Мая Манолова, в която направиха разкрития за, за кюлчетата и. Такива " практики " имаше и в управляваната от Николай Хаджигенов комисия, която на свое съвещание.

" Г-жа Манолова я няма в тази комисия, умерено. Сега ще работим малко по-спокойно ", обърна се към сътрудниците си от ГЕРБ Иван Димитров от Демократична България.

Мая Димитрова от Българска социалистическа партия пък съобщи, че предварителното изпращане на листата на гостите не е положително решение, защото част от тях може да се тормозят и в последния миг да се откажат да участват.

Тома Биков от ГЕРБ пък съобщи, че това надали би се случвало постоянно и добави, че в противоположен случай - в случай че терзанието се трансформира в процедура, то " тази драма " ще блокира ненужно работата на комисията.

В точка всякакви Георги Георгиев от Има Такъв Народ предложи комисията да изпрати въпроси до  ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров . Той предложи Цацаров да бъде питан за размера на гражданската конфискация, осъществена от КПКОНПИ от 2013 година до момента, какъв е бил избраният от съда размер, както и каква част от него е постъпила в бюджета. 

Маноил Манев съобщи, че чуването на ръководителя на КПКОНПИ е " супер концепция ", само че гласуването на въпроси, които ще изискат голям масив от данни за отговора в точка всякакви, в която Георгиев направи своето предложение, е неприемливо поради правилника, който депутатите одобриха преди минути. Манев предложи чуването на Цацаров да не се обвързва с съответни въпроси, тъй като правенето на информация по тях може да отсрочи явяването на ръководителя на КПКОНПИ с месеци.

Докато депутатите се чудеха по какъв начин и по кое време да привикат, той заяви, че ще подаде оставка и ще напусне поста си от 1 март. Малко след тази вест депутатите взеха решение въпросите да бъдат изпратени от ръководителя на комисията Михал Камбарев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР