ГЕРБ-СДС настояват за проверки на ремонтите и строеж на пътища,

...
ГЕРБ-СДС настояват за проверки на ремонтите и строеж на пътища,
Коментари Харесай

ГЕРБ и служебният регионален министър с взаимни обвинения за ремонтите на пътища

ГЕРБ-СДС упорстват за инспекции на ремонтите и градеж на пътища, изпълнявани през последните две години и разплатени през последните няколко месеца от служебния кабинет и министър Иван Шишков. Самият длъжностен министър отговори, че ремонтите са възлагани главно от ГЕРБ.

Като субективни - по този начин от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили дефинират инспекциите на градежи и поправки на пътища. И упорстват за надзор на качеството.

" Тъй като не имаме вяра на обективната преценка на инспекциите, които се правят от АПИ и новата бухалка на служебната власт и особено на министър Шишков - ДНСК ", сподели Николай Нанков.

" Днес разбрах, че ГЕРБ не ми имат вяра, аз бих задал въпроса по следния метод: а ние имаме вяра ли на ГЕРБ откакто на всички ни обещаваха по какъв начин се строи " Хемус ", а се оказа, че не се строи, а единствено се е платила. Платена е ", сподели Иван Шишков.



ГЕРБ-СДС упорстват: да бъдат направени експертизи и разбори от две самостоятелни лаборатории - българска и немска. Регионалният министър отговори: ремонтите са възлагани главно точно от ГЕРБ.

" Ние не желаеме пътища строени преди 10-15 години като има справедливи условия да няма сантиметър-сантиметър и половина от износващия пласт. Искаме пътища, които са ремонтирани, последните две години, разплащани от Шишков. Нашата информация е, че една част от тях попадат под хипотезата - главен ремонт, само че са възлагани от същия този Шишков и от постоянния кабинет Петков под доводите настоящи поправки и поддръжка ", сподели Николай Нанков.



" Те се държат все едно не са били в никакъв случай на власт. В главната си част тези пътища са възлагани в интервала 2020 година до лятото на 2021 година Всичко, което е възлагано по-късно, т.е. в границите на предходната година е възлагано от предходния постоянен кабинет. Може би имаме няколко възлагания, които са възлагания от настоящия длъжностен кабинет - ще направя изследване и ще схвана и ще мога да му отговоря, само че несъмнено, процентно отношение за ремонтите като възлагане - това са поправки, които са възлагани във времето, когато са управлявали главно ГЕРБ ", отговори Шишков.

От ГЕРБ показаха, че по оперативна стратегия “Региони в напредък ” има над 1700 обекта допълнително от 200 общини. А по време на комисия районният министър споделил, че е бил на инспекция два пъти. Регионалният министър увери, че ще продължи с инспекциите там, където е належащо, само че няма да прави ПР акции на ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР