ГЕРБ-СДС издига за премиер еврокомисаря Мария Габриел. Това обяви от

...
ГЕРБ-СДС издига за премиер еврокомисаря Мария Габриел. Това обяви от
Коментари Харесай

ГЕРБ официално предложи Мария Габриел за премиер

ГЕРБ-СДС издига за министър председател еврокомисаря Мария Габриел. Това разгласи от трибуната на Народното събрание водачът на партията Бойко Борисов.

Искам да прибавя към нейната биография, че това, което е обещано на България и на българския еврокомисар, са нововъведенията, научните проучвания, културата и младежта ", стимулира се той.

Ще изпълняваме конституционните периоди.

Тъй като, като действащ еврокомисар, тя има юридически процедури, които би трябвало да мине, нашата контактна група ще се свърже с вас, с цел да може тя да организира срещите ", сподели още той.

Както през вчерашния ден стана ясно като първа политическа мощ ГЕРБ са решили да предложат министър председател, а останалите министерски постове в бъдещото държавно управление да бъдат запълнени от всички партии, които ги поддържат и по този начин да се сформира новият кабинет. Политическата група има седмица, с цел да извърши мандата, който президентът Румен Радев разгласи, че ще връчи на 15 май, връщайки директория цялостна с имената на новите управщяващи. Преговорите започнаха още миналлата седмица като към момента не ясно кой ще поддържа държавното управление на ГЕРБ с първия мандат. Вчера Борисов изясни, че за диалози ще се търсят всички партии, в това число " Продължаваме промяната-Демократична България ". 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР