ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България са готови да излъчват премиери

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България са готови да излъчват премиери
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ готови да сменят премиерите - 9 месеца ще е Денков, 9 - Габриел

ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " са подготвени да излъчват министър председатели от двете обединения на ротационен принцип. Това стана ясно по време на взаимна конференция на Мария Габриел и акад. Николай Денков.

" Сега, като е ясно, че няма по какъв начин мандатът им да има поддръжка от 121 депутати, предложихме на ГЕРБ да стъпим на стратегиите и на състава на държавно управление, който може да бъде прецизиран, и имаме и вицепремиер, и министър председател на ротационен принцип ", това съобщи акад. Николай Денков.

Той разгласи по какъв начин тъкмо възнамеряват да се осъществя мандатът:

" ПП-ДБ ще предложи държавно управление, което може да има необятна поддръжка и да извърши всички условия и общи цели, свързани с участието на страната в Европейски Съюз, да осъществя цялостна правосъдна промяна. Правителството ще е с 18 месеца диапазон, като за първите 9 месеца министър председател ще съм аз, а Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. В идващите 9 месеца министър председател ще е Габриел, а аз - вицепремиер. "

" Ситуацията е извънредно сложна. След 5 следващи избори имаме усложнение да създадем постоянен кабинет и има действителна заплаха да отидем на последващи следващи избори без явен резултат ", сподели Денков.

" Поучени от опита на 48-ото Народно събрание - това, което направихме в актуалното 49-о Народно събрание е да предизвикваме законодателна стратегия, която да бъде допустима за повече от една парламентарна група. Съставихме проектокабинет с концепцията да покажем, че имаме опция да управляваме страната, в случай че това се наложи. Предложихме на ГЕРБ-СДС да стъпим на законодателната и управническата стратегия, да стъпим на състава, който може да бъде прецезиран ", добави той.

Номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел и посоченият претендент за министър председател на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) акад. Николай Денков със взаимно изказване в постройката на Народното събрание.

В 15:00 часа Габриел би трябвало да отиде при президента Румен Радев, с цел да върне първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър председател получи от президента досието с мандата на 15 май.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР