ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ все още си нямат доверие, призна председателят

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ все още си нямат доверие, призна председателят
Коментари Харесай

Шефът на правна комисия: Не съм изненадан от ветото на президента

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ към момента си нямат доверие, призна ръководителят на парламентарната правна комисия Стою Стоев в ефира на бТВ.

" Всеки ден се удостоверява тезата, че би трябвало да си приказваме, нямаме си доверие, не знаем какво се случва по всяка една тематика. Но въпреки всичко ние решаваме дали ще управляваме по този метод, така като можем да се дръпнем по всяко едно време от ръководството ", съобщи той.

И даде образец - при обсъжданите в комисия на промени за КПКОНПИ, ПП-ДБ са подкрепили плана на ГЕРБ, само че ГЕРБ не са подкрепили техния.

Стоев бе сериозен и към измененията в Закона за правосъдната власт за обособяване на следствието от прокуратурата, на които президентът наложи несъгласие късно нощес, като призна, че това не го изненадва. И означи, че в зала са направени нарушавания при приемането на закона, само че акцентира, че в комисия е спазен правилникът.

" Не би трябвало по този начин да се вършат промени, а би трябвало да се гледа за в бъдеще каква е цялата идея за развиване на конституционните промени. Практиката на Народното събрание да нарушава законовите и конституционните процедури са нездравословни. Това е една сигнална лампа по какъв начин да действаме оттук насетне ", добави той.

Стоев призна, че не знае по кое време и дали основният прокурор Иван Гешев въпреки всичко ще се яви в отрасловата правна комисия. По тематиката с краткотрайната комисия за разглеждане на депутатските имунитети, той акцентира:

" Такава постоянно е била практиката в български парламент. Нашата институция познава практиката народен представител да даде своя имунитет. Но има случаи да не смъкват своя имунитет. Във всеки един случай са се създавали такива краткотрайни комисии. Никога не са се взимали такива решения без комисия. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР